Nema stradalih državljana BiH u Izraelu

09.10.2023

08:57

0

"Stanje je za sada nepromenjeno kad je reč o državljanima BiH u Izraelu", rekao je ambasador Kovačević

Nema stradalih državljana BiH u Izraelu
Pojas Gaze - Copyright AP Photo/Ohad Zwigenberg

Ambasador BiH u Izraelu Duško Kovačević rekao je jutros da Ambasada nema informacije da je neko od građana BiH stradao ili povređen u sukobima nakon napada Hamasa na Izrael.

"Stanje je za sada nepromenjeno kad je reč o državljanima BiH u Izraelu", rekao je Kovačević za Srnu.

On je rekao da je sinoć jedna državljanka BiH evakuisana iz Izraela avionom "Er Srbije". Izrael je zvanično proglasio ratno stanje nakon što je palestinska islamistička grupa Hamas izvela veliki napad na Izrael.

Podsetimo, iz Pojasa Gaze lansirani su u subotu ujutru projektili usmereni prema južnom i centralnom Izraelu. Ovo je doveo do aktiviranja sirena za vazdušnu opasnost u mnogim gradovima i mestima u Izraelu. Izraelska vojska je odmah odgovorila na ovu pretnju i izvestila da su izvršili vazdušne udare na Pojas Gaze. Udari su usledili samo dva sata nakon što je teroristička organizacija Hamas iz Pojasa Gaze izvela iznenadni raketni napad na Izrael.

Crni bilans drugog dana sukoba između Izraela i Palestine pokazuje da je najmanje 700 ljudi ubijeno u Izraelu, dok je oko 413 poginulo u Pojasu Gaze, 

 Do ovih dešavanja je došlo nakon višemesečnih takozvanih "racija" koje su Izraelci sprovodili na teritoriji Pojasa Gaze i Zapadne Obale, a u kojima su redovno ubijali Palestince tvrdeći da su teroristi.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike