Stanko je popio gutljaj kisele vode i spržio jednjak! Lekari mu rekli: "Popio si neko korozivno sredstvo, neku kiselinu"

11.10.2023

11:26

0

Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, a nakon prve, lažne sumnje na alergiju, lekari su dali dijagnozu

Stanko je popio gutljaj kisele vode i spržio jednjak! Lekari mu rekli: "Popio si neko korozivno sredstvo, neku kiselinu"
Copyright Profimedia

Nakon priče o devetogodišnjem dečaku koji je u jednom ugostiteljskom objektu u Krapini nedavno umesto soka od jabuke iz flašice popio tečnost sa opasnim hemijskim sastavom, oglasio se Stanko Laković iz Pule, koji je u jednom riječkom restoranu na ručku sa suprugom u maju ove godine iz flašice popio gutljaj kisele vode koji mu je spržio jednjak.


Slučaj je na Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci, ali se spisi ovog predmeta do konačne odluke vode kao tajna.

Kako piše hrvatski RTL, Stanko je nakon nemilog događaja sedam dana proveo u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. U početku svakih sedam, a sada svakih 20 dana ide na anesteziju i širenje jednjaka, i to kada više ne može da proguta ni puding ili supu.

Stanko je, naime, sa suprugom seo na ručak u jedan riječki restoran, gde im je naručena kisela voda poslužena u flašicama.

- Čim sam gutljaj stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i usta su mi izgorela, a iz restorana su me nakon pola minuta ili minut isterali napolje - priča Laković.

"Korozivno sredstvo ili kiselina"
 

Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, a nakon prve, lažne sumnje na alergiju, lekari su dali dijagnozu da je popio "neko korozivno sredstvo, neku kiselinu".

- Meni je par kapi prošlo do jednjaka i to mi je u suštini spalilo jednjak. Da sam popio više, više me ne bi bilo - kaže Laković.

Ispričao je i da se, nakon što ga je odvezla Hitna pomoć, supruga vratila u restoran, gde nisu hteli da joj daju ni flašu ni čašu iz koje je pio, već su joj samo dozvolili da slika neotvorenu flašicu kisele vode koju je popio.

- Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, ali policija nije htela da izađe na lice mesta - kaže Stanko.

Vlasnik restorana koji nije želeo pred kamere, u telefonskoj izjavi za RTL potvrdio je da su Stanko i njegova supruga uz jelo naručili dve kisele vode s ukusom, ali nije znao da objasni zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdat.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike