Nijedna ustanova u Hrvatskoj nije htela da primi dete sa autizmom! Majka javila da neće doći po devojčicu u vrtić

26.09.2023

07:30

0

Autor: J. S. J.

Ipak, na kraju je dete smešteno u Dom za decu s poteškoćama sa sluhom i govorom "Slava Raškaj"

Nijedna ustanova u Hrvatskoj nije htela da primi dete sa autizmom! Majka javila da neće doći po devojčicu u vrtić
Ilustracija - Copyright Profimedia

Neverovatan slučaj iz komšiluka, tačnije iz Hrvatske.

Po devojčicu sa autizmom majka nije došla u vrtić, tačnije javila je da neće doći, a onda je nastao problem oko toga ko će da preuzme brigu o detetu, budući da više od 30 ustanova to nije htelo.

Ipak, na kraju je dete smešteno u Dom za decu s poteškoćama sa sluhom i govorom "Slava Raškaj". 

- Prethodno ju je odbilo 36 ustanova. Saznali smo niz zvaničnih i nezvaničnih informacija. Sve se dogodilo prošle srede. Majka šestogodišnjakinje s autizmom završila je u psihijatrijskoj bolnici, rekla da neće moći da dođe po dete - otkrila je reporterka RTL-a Katarina Brečić, govoreći o najnovijim detaljima, prenosi Net.hr.

- Odmah su se aktivirali nadležni iz Centra za socijalnu zaštitu, reagovali su i psiholog i socijalna radnica i pokušali da nađu adekvatan smeštaj za devojčicu. Ona, inače ,ima dedu, ali on nije mogao da preuzme brigu o njoj jer je star - dodala je. 

Tako je čitava drama trajala punih pet dana, dok se nije našao smeštaj. Iz Ministarstva socijalne politike su reagovali tek nakon što je psiholog na svom Fejsbuku podelio dramatičan apel. U Ministarstvu pak tvrde da su reagovali čim su saznali za slučaj i nije im se nimalo svidelo to što je sve završilo na društvenim mrežama.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada, porodice i socijalne politike Margareta Mađerić takođe je izjavila da je dete još juče bilo u vrtiću.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike