Koalicioni partner Evrope sad otkrio: Spajić nema podršku ni 15 svojih poslanika, preti se poslanicima da bi DPS opet imao uticaj u vladi

16.09.2023

14:20

0

"Moje skromno mišljenje je da bi trebalo poverenje dati nekome drugom za sastavljanje Vlade iz više razloga", napisao je Vesko Pejak

Koalicioni partner Evrope sad otkrio: Spajić nema podršku ni 15 svojih poslanika, preti se poslanicima da bi DPS opet imao uticaj u vladi
Milojko Spajić - Copyright Printscreen/YouTube/RTCG

Koalicioni partner pokreta Evropa sad iz Alternative, Vesko Pejak, u svom autorskom tekstu za portal "Borba" izneo je svoje mišljenje o političkoj situaciji u Crnoj Gori.

On je istakao da mandatar Milojko Spajić nema podršku ni 15 poslanika PES-a.

- Od izbora 11. Juna prošlo je 95 dana, Vlade nema ni na pomolu. U početku se pričalo o podršci 52 poslanika, da bi danas došli na fiktivnih 41. Do brojke od 41 poslanika došlo se prevarom Alternativa Crna Gora i SPP-a, jedan poslanik je iz DPS-a (Mehmed Zenka), šest ih je i Bošnjačke stranke koji su držali sveću dok je DPS krao, pregovara se sa Socijaldemokratama da podrže Vladu, a koliko čujem razmišlja se o formiranju tzv. „manjinske Vlade“ u koju bi ušlo par poslanika PES-a bliskih Milojku Spajiću, zajedno sa BS-om, „manjinskim“ partijama i koju bi podržao DPS (kao što su uradili kad je URA ušla u Vladu) - napisao je Vesko Pejak i dodao:

printscreen/Youtube/Niksic tv
 

- Sve u svemu, niko nije ni pitao Demokrate da li će podržati ovakvu Vladu, a mislim da ni brojka na koju računa mandatar Spajić nije realna. On računa na 21 svog poslanika, dok je neka realna brojka ispod 15! Naravno, vrši se jak pritisak i prijetnje na poslanike PES-a da bi strukture DPS-a opet bile bitan deo Vlade.

Moje skromno mišljenje je da bi trebalo poverenje dati nekome drugom za sastavljanje Vlade iz više razloga. Jedan je to da mandatar mora imati poverenje skupštinske većine da bi Vlada funkcionisala besprekorno. Ja nemam utisak da će BS ili SD slušati mandatara. Njihov mandatar je onaj koji ih je stvorio - Milo Đukanović! Drugo, prošlo je dragocenih 95 dana i još nema ni približne većine za Vladu. Ma šta vam pričali razni klovnovi u PES-u, činjenica je da ni Demokrate ni SNP neće pristati na formiranje Vlade dok ne budu sigurni da je PES jedinstven. A svi znamo da deo poslanika nema nameru da proda izbornu volju građana.

Koliko ja vidim, sve da se ova „Frankeštajn Vlada“ formira čekaju nas neredi i rušenje svih lokalnih parlamenta gde je DF ključni faktor. Drugo, Vlada ne bi trajala ni 6 meseci. E sad pitanje za sve vas: Šta mislite zašto su neki ljudi u PES-u uporni da se formira na ovaj način?! - napisao je Pejak.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike