Hrvat koji je pobedio u talent-šou, sada krade po zlatarama?! Petar imao razrađen plan za pljačke - "smaknuo" ukupno 140.000 evra!

15.09.2023

13:38

1

Basića terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri dela falsifikovanja isprava, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavili snimci jedne njegove razbojničke akcije

Hrvat koji je pobedio u talent-šou, sada krade po zlatarama?! Petar imao razrađen plan za pljačke -  "smaknuo" ukupno 140.000 evra!
"Operisao" po zlatarama u Zagrebu - Copyright PU Zagreb

Petar Bruno Basić zaradio je 200.000 kuna kao pobednik emisije Supertalent 2016. godine.

Tačke koje je izvodio nizale su samo hvalospeve, baš kao i njegovo isklesano telo na koje članice tadašnjeg žirija, među kojima je bila i simpatična pevačica Danijela Martinović, takođe nisu ostale ravnodušne.

Basić je zaradio preko 140.000 evra u zlatu i drugim predmetima zahvaljujući plodovima svog "rada", ali ovoga puta onog sa druge strane zakona, piše "Slobodna Dalmacija."

PU Zagreb
 

Sumnjaju u to istražitelji koji su u Basića nakon iscrpnog istraživanja uprli prstom da je lopov koji je na tuđi račun živeo na visokoj nozi - kockao se, putovao i hranio se po restoranima.

Naime, Basića terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri dela falsifikovanja isprava, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavili snimci jedne njegove razbojničke akcije. Policija je kroz istraživanje otkrila da je 18. jula i 1. avgusta ove godine izvršio dva razbojništva u dve zlatare u Zagrebu, piše Jutarnji.hr.

Odradio ih je prema istom scenariju i u sličnoj odeći sa francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočarima na licu.

PU Zagreb
 

On je zainteresovano tražio od zaposlenih da mu pokažu zlatni nakit, a čim bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra.

Zlatare je potom brže-bolje špricao suzavcem i sa pulta grabio zlato i pobegao.

- Prilikom činjenja navedenih krivičnih dela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio tuđe registracijske tablice koje je ranije otuđio sa drugih vozila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočare. Novac koji je zaradio od prodaje zlata trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života - kažu iz PU zagrebačke ističući da tu njegovom lopovluku nije kraj.

Sumnjaju i da je počinio krađu na štetu jednog tržnog centra gde je početkom jula ukrao više artikala.

Ukupna šteta? Oko 140.715 eura. Posrnuli pobednik Supertalenta trenutno se nalazi kod pritvorskog nadzornika nakon čega ga u četvrtak očekuje ispitivanje u prostorijama tužilaštva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti od istražnog sudije Županijskog suda određivanje jednomesečnog istražnog zatvora.

Koja je njegova strana priče i šta ima da kaže u svoju obranu, tek će se videti.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike