Dajković poručio Spajićevom pulenu: Ja ti smetam jer sam Srbin i jer te podsećam na naše početke, kad si bio perspektivni kadar PzP-a

06.09.2023

12:25 >> 12:29

0

Miloviću je poručio da ga ne može porediti sa Ervinom Ibrahimovićem i Bošnjačkom strankom, dodajući da nikad nije proneverio niti jedan cent od države

Dajković poručio Spajićevom pulenu: Ja ti smetam jer sam Srbin i jer te podsećam na naše početke, kad si bio perspektivni kadar PzP-a
Copyright Youtube/Vladislav Dajkovic

Predsednik Slobodne Crne Gore i vršilac dužnosti rukovodioca Službe za građane Vladislav Dajković saopštio je da je funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović, u gostovanju na RTCG-u, o njemu govorio kao o građaninu drugog reda.

Milović je juče, govoreći o pregovorima o formiranju vlade, ocenio da „nije svaka inkluzivnost dobra“, odnosno da je princip inkluzivnosti koji je predložio Jakov Milatović u Glavnom gradu doveo Vladislava Dajkovića, Bećira Vukovića, Emila Labudovića, Dragana Koprivicu i ostale na pozicije koje obavljaju. „Ne bih rekao da su kadrovi Bošnjačke stranke nešto lošiji od ovih koje sam pobrojao“, naveo je on.

„Neprijatno sam iznenađen saznanjem da me moj dugogodišnji prijatelj Andrej Milović, ničim izazvan, grubo uvredio u sinoćnjoj emisiji na državnoj televiziji. To doživljavam kao uvredu svoje časti i dostojanstva, jer o meni govori kao građaninu drugog reda, nedostojnom da obavlja javnu funkciju“, rekao je Dajković.

Dajković je naveo i da je ta „uvreda“, još „veća i nečasnija“, imajući u vidu da Milovića poznaje, kako kaže, deset godina.

- Dočekivao sam ga u svom porodičnom domu u Podgorici, da sam ga dočekivao u svom podstanarskom stanu za vreme studija u Beogradu, da sam mu obezbeđivao smeštaj kada je dolazio da aplaudira Vladimiru Putinu na Vojnoj paradi u Beogradu, ali i da smo zajedno kreirali performanse usmerene protiv članstva Crne Gore u NATO savezu. Tada sam, pretpostavljam, Miloviću bio dobar i perspektivan mladi kadar koji se sa studija vratio u Crnu Goru, kazao je Dajković.

Miloviću je poručio da ga ne može porediti sa Ervinom Ibrahimovićem i Bošnjačkom strankom, dodajući da nikad nije proneverio niti jedan cent od države, da nije bio koalicioni partner Mila Đukanovića, da nije glasao za Zakon o slobodi veroispovjesti, te da nije dobijao stanove za 40 eura mesečno

- Ja ti očigledno smetam jer sam Srbin i jer te podsećam na naše početke, kad si bio perspektivni kadar PzP-a, pa onda blizak prijatelj Demosa i Miodraga Lekića, sve dok nisi postao kadar Milojka Spajića, na čiju si se popularnost nakačio, pa sad vređaš sve oko sebe, misleći da si Bogom dan. Ako ti baš toliko smetam na poziciji Rukovodioca jedne male gradske službe, za koju verovatno nikad nisi ni čuo dok ja nisam imenovan, predlažem da me i sa tog mesta etnički očistite, pošaljete opet na ulicu i time umirite svoje NATO duše.“, zaključio je Dajković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike