Muškarac bacio štence u Neretvu, a dečak skočio da ih spase! Herojski čin oduševio sugrađane

26.08.2023

09:12

0

Objava sa stranice "Šapice Čapljina" uznemirila je mnoge i izazvala lavinu komentara

Muškarac bacio štence u Neretvu, a dečak skočio da ih spase! Herojski čin oduševio sugrađane
Štenci bačeni u Neretvu - Copyright Foto: Printscreen/Facebook/Šapice Čapljina

Na Fejsbuk stranici "Šapice Čapljina" u sredu je objavljen video sa tekstom da im se u prepodnevnim časovima javio uznemiren dečak koji je gledao kako čovek sa mosta baca vrećicu sa štencima u ledenu Neretvu.

Dečak je ne razmišljajući skočio u vodu i spasio mališane.

Štenci stari tri dana

Kako se navodi u tekstu, spasio je tri dok dva, nažalost, nije uspeo. Reč je o štencima starim tri dana. Muškarca koji je izvršio ovaj gnusan čin su prepoznali i prijavili policiji. Policijski službenik je izašao na teren i napravio zapisnik.

- Nakon toga dobijamo obaveštenje da je počinitelj priznao monstruozni čin uz opravdanje da je mama beba uginula, a on nije znao šta će sa njima. Takođe, okolnosti smrti mame kujice prepuštamo veterinarskoj inspekciji, jer nakon policije slučaj je dodijeljen njima. O bilo kakvim novim informacijama i saznanjima ćemo vas obavestiti, jer ovo nećemo tako olako pustiti. U današnje vreme smo svedoci velike količine nasilja, te monstruoznih pokušaja ubistava (od njih nažalost neki ne ostaju samo na pokušaju). Bilo da je u pitanju čovek ili životinja, uvek nastradaju slabi i nezaštićeni. Ovaj post, kao i mnogi pre ovoga pokušavaju probuditi ljudsku savest. Nažalost ne vidimo promene, nego svakim danom imamo sve više intervencija. Ljudi, probudite se iz zimskog sna jer je to vaš komšija, vaš brat ili sestra, vaša okolina, a u narodu se kaže da okolina čini čoveka - naveli su iz “Šapice Čapljina”.

Video možete pogledati OVDE.

Lavina komentara

Objava je izazvala lavinu komentara na Fejsbuku.

- Nemam reči!!! Strašno!!! A momku svaka čast! Da je barem više takvih! - jedan je od komentara.

Ostali se pitaju kada će institucije početi da rade svoj posao, piše Avaz.

Mučenje i ubijanje životinja u BiH je krivično delo. Regulisano je članom 318. Krivičnog zakona FBiH, članom 433. Krivičnog zakona RS i članom 312. Krivičnog zakona Brčko Distrikta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike