Pobuna u Hrvatskoj zbog neradne nedelje, osvanula poruka - U našoj Vladi sedi hrpa majmuna, hleb se kupovao na pumpama!

07.08.2023

10:59

0

"Bilo kako bilo, izvodićemo majmunarije", piše na obaveštenju, uz konstataciju da im poslovanje zavisi od turizma i da je zabrana radom tokom dela godine kada im posao najbolje ide "idiotska"

Pobuna u Hrvatskoj zbog neradne nedelje, osvanula poruka - U našoj Vladi sedi hrpa majmuna, hleb se kupovao na pumpama!
Copyright Profimedia

Nedavna odluka hrvatske vlade o uvođenju neradne nedelje izazvala je brojna negativna reagovanja trgovaca svih vrsta i onih koji pružaju razne usluge, a posebno im je to teško palo tokom turističke sezona kada je zarada najviša. T

Tako je na jednoj trgovini majicama Lumer Print&Shop u Splitu u nedelju osvanuo papir sa ironičnom porukom i mnoštvom uvreda na račun Vlade Hrvatske.

"Dragi kupci, zato što u našoj Vladi sedi hrpa majmuna koji sve pretvore u haotičnu džunglu, naša mala trgovina (i većina trgovina u Hrvatskoj) danas ne radi. U skladu s tom odlukom, današnji dan ćemo provesti na plaži. U čast Vladi, ješćemo banane i izvodićemo majmunarije!". A, ako im, kažu, kiša pomrsi planove, otićiće kući ili u neki kafić da popiju piće.

"Bilo kako bilo, izvodićemo majmunarije", piše na obaveštenju, uz konstataciju da im poslovanje zavisi od turizma i da je zabrana radom tokom dela godine kada im posao najbolje ide "idiotska". "Ali hey, dobrodošli u Hrvatsku!", poručili iz ove trgovine.

Fotografija ovog objašnjenja je objavljena na Fejsbuk grupi "Udruženje Glas preduzetnika - mere i reforme za Hrvatsku 2.0" i za samo par sati je prikupila mnoštvo lajkova.

Jedna je korisnica objavu Lumera komentirala je fotografijom jedne nepoznate trgovine koja je činjenicu da 5. avgusta nije radila, pripisala "politici retardirane vlade".

Zagrebački Jutarnji list piše da su zbog činjenice da većina trgovina, šoping centara i pekara nije radila ni 5. ni 6. avgusta, brojni potrošači su hleb kupovali u Ininim benzinskim pumpama. Dodaju da hleb na Inine benzinske pumpe dolazi zamrznut i peče se na licu mesta, a cena mu je, kažu, pristojnih 1,33 evra.

O potražnji dovoljno govori činjenica da je na kišno nedeljno jutro celi asortiman bio rasprodat već do 8 i 30 sati.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike