Novo nevreme stiže u region! Meteorolog ističe - Imamo jak signal...

31.07.2023

07:34

0

Mestimično će biti padavina, više nego uobičajeno za ovo doba godine, pa očekujemo lokalne pljuskove i grmljavinu, kaže meteorolog iz Hrvatske

Novo nevreme stiže u region! Meteorolog ističe - Imamo jak signal...
Ilustracija - Copyright 24sedam

U Hrvatsku stiže novo jako nevreme, i to u sredu 2. avgusta. Tako bar najavljuje meteorolog Dragoslav Dragojlović.

Nakon nekoliko jakih nepogoda koje su pogodile Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, Dragojlović je najavio da novo nevreme stiže u region već u sredu.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

 

- Imamo jak signal da bi u prvoj polovini avgusta temperatura vazduha mogla da bude malo niža od prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Mestimično će biti padavina, više nego uobičajeno za ovo doba godine, pa očekujemo lokalne pljuskove i grmljavinu. Deluje da će druga polovina avgusta biti oko proseka, ali ne smemo da isključimo nova lokalna nevremena - kaže meteorolog.

Ističe da novo nevreme stiže već u sredu 2. avgusta i dodaje da će biti pljuskova sa grmljavinom i krajem nedelje. Takođe kaže da je moguće da novo nevreme bude i za nedelju ili dve.

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme, sa temperaturom do 31 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Smena sunčanih i oblačnih intervala, na severu i zapadu suvo, a u ostalim krajevima lokalna pojava slabe kiše.

Posle podne se očekuje prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno jak. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 26 do 30 stepeni. 

U utorak će biti pretežno sunčano i toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 30 do 33 stepena. U toku noći na severu Vojvodine kratkotrajni pljusak i grmljavina.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike