Poslednjeg dana jula toplo i vetrovito, bez meteo-alarma, narednih dana biće pljuskova, stiže i zahlađenje

31.07.2023

06:35

0

Autor: I.K.

Donosimo detaljnu prognozu do 8. avgusta

Poslednjeg dana jula toplo i vetrovito, bez meteo-alarma, narednih dana biće pljuskova, stiže i zahlađenje
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, na severu i zapadu suvo, a u ostalim krajevima lokalna pojava slabe kiše.

Posle podne se očekuje prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 26 do 30 stepeni. 

U utorak će biti pretežno sunčano i toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 30 do 33 stepena. U toku noći na severu Vojvodine kratkotrajni pljusak i grmljavina.

Na severu Srbije u sredu promenljivo oblačno, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. U ostalim krajevima pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 28 do 33 stepena.

U četvrtak pretežno sunčano i veoma toplo uz pojačan zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 34 do 37 stepeni.

Prema prognozi za period od 4. do 8. avgusta, u petak pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 38 stepeni. U subotu na severu i zapadu, a u nedelju u svim

krajevima jako zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ponedeljak sveže uz prestanak padavina i uz pojačan severozapadni vetar. Od utorka pretežno sunčano i toplije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike