RHMZ ponovo izdao upozorenje! U toku večeri očekuju nas snažne padavine u ovim delovima Srbije

30.07.2023

20:56

0

Na teritoriji većeg dela Srbije upaljen je žuti meteoalarm, ukazujući na potencijalno opasno vreme i moguće meteorološke pojave

RHMZ ponovo izdao upozorenje! U toku večeri očekuju nas snažne padavine u ovim delovima Srbije
Ilustracija - Copyright Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je novo upozorenje na lokalne obilne pljuskove praćene grmljavinom, koji se očekuju večeras u istočnim i jugoistočnim delovima zemlje.

U Zaječarskom, Pirotskom, Nišavskom i Jablaničkom okrugu, moguće su kiše od 20 do 30 mm za kratko vreme, dok će centralni i jugozapadni krajevi doživeti manje intenzivne pljuskove, od 10 do 20 mm za kratko vreme.

- U toku večeri lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom (20 do 30 mm za kratko vreme) očekuje se još u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji (u Zaječarskom, Pirotskom, Nišavskom i Jablaničkom okrugu), dok će kratkotrajni pljuskovi u centralnim i jugozapadnim krajevima biti manje intenzivni (od 10 do 20 mm za kratko vreme) - navodi se RHMZ upozorenju.

AP Photo
 

Na teritoriji većeg dela Srbije upaljen je žuti meteoalarm, ukazujući na potencijalno opasno vreme i moguće meteorološke pojave koje nisu neuobičajene, ali zahtevaju dodatni oprez pri planiranju aktivnosti na otvorenom.

U Pomoravlju, Jugoistočnoj i Istočnoj Srbiji, na snazi je narandžasti meteoalarm, što ukazuje na opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i predstavljati opasnost po ljude i životinje.

Nevreme je već zahvatilo delove zemlje, prvo stigavši u Suboticu gde se srušio pljusak praćen grmljavinom i olujnim vetrom.

24sedam
 

Nakon toga, intenzitet oluje pojačao se dok je nevreme nastavilo prema Novom Sadu. Udari vetra bili su neverovatno jaki na trenutke, a zavesa kiše otežavala je saobraćaj.

Oluja je pogodila i Čačak.

Vreme narednih dana

Ponedeljak: U ponedeljak će biti svežije u celoj Srbiji, sa smenom sunčanih i oblačnih intervala. Jutra će biti relativno prijatna, ali u toku jutra se još ponegde očekuje kiša na jugu i istoku Srbije. Vetar će biti umeren do pojačan severozapadni, a na istoku Srbije jak. Jutarnje temperature kretaće se od 17 do 21°C, dok će maksimalne dnevne biti od 27 do 29°C.

Utorak: U utorak će vreme biti sunčano i toplije u celoj zemlji. Tokom noći ka sredini nedelje, na severu Srbije ponegde može doći do lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Maksimalne temperature u utorak će se kretati od 28 do 32°C.

Sreda: U sredu će na severu i zapadu Srbije biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok će u ostalim predelima biti sunčano i toplo. Maksimalna temperatura će se i dalje kretati od 28 do 32°C.

Četvrtak do subote: Od četvrtka do subote očekuje se sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalne temperature će biti iznad 35°C.

Subota i nedelja: Krajem subote na severu zemlje, a zatim u nedelju u ostalim predelima, očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa padavinama. Temperatura će značajno pasti i biti hladnije za više od 10 stepeni u odnosu na prethodne dane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike