Spasilačka akcija na crnogorskom primorju: Jak vetar odvukao čoveka u gumenom čamcu na dva kilometra od obale

27.07.2023

09:56

0

Autor: I.K.

UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more

Spasilačka akcija na crnogorskom primorju: Jak vetar odvukao čoveka u gumenom čamcu na dva kilometra od obale
Copyright Foto: UPSUL

Jaka bura danima unazad pravi probleme na crnogorskom primorju. Kupači se upozoravaju da ne ulaze u vodu, jer talasi umeju da dostignu visinu od nekoliko metara, kao što je slučaj kod Velike plaže u blizini Ulcinja.

Nekoliko ljudi je spaseno iz vode, dok su dve osobe stradale u talasima.

Uprkos brojnim upozorenjima da se čuvaju jakog severnog vetra i nepovoljnih meteo-uslova, ljudi, ipak, ulaze u vodu i zapadaju u probleme.

Foto: UPSUL
 

 

Tako je Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) jutros u 7.25 časova primila poziv u Pomorskom operativnom centru da je jedna osoba sa malenim gumenim čamcem od dva metra, ostala u kvaru u blizini plaže Buljarica, te da ga jaka bura nosi na otvoreno more.

„Operateri POC-a Dragan Đurović i Vlado Kasalica su odmah reagovali i uz koordinaciju sa spasilačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stevan Asović, uspešno za manje od 45 minuta, spasen je slovenački državljanin kojeg je bura do tada u malenom gumenjaku odnela na udaljenost od oko dva kilometra od obale. Slovenac i njegov čamac dovučeni su do plaže Buljarica i sve je na sreću, prošlo bez težih posledica“, kazao je jutros „Vijestima“ pomoćnik direktora UPSUL za tragaje i spašavanje na moru, Žarko Lukšić.

Foto: UPSUL
 

 

On je naglasio da UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more.

Sličan slučaj sa smrtnim posledicama se desio pre par godina, upravo na istom mestu gde je jutros spašen slovenački turista sa malim gumenjakom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike