Ogromni talasi prave haos na crnogorskom primorju: Uprkos upozorenjima kupači nonšalantno ulaze u vodu i rizikuju svoj život! (VIDEO)

26.07.2023

21:42

0

Ribari su bili prinuđeni da svoje čamce izvuku iz vode da ne bi došlo do oštećenja, dok se spasioci bore sa kupačima

Ogromni talasi prave haos na crnogorskom primorju: Uprkos upozorenjima kupači nonšalantno ulaze u vodu i rizikuju svoj život! (VIDEO)
Copyright JRjr1 from Pixabay

Jak vetar i ogromni talasi danas domniraju crnogorskim primorjem, te je preporuka kupačima da ne izlaze na otvoreno more i ne ulaze u vodu jer postoji veliki rizik. 

Međutim, iako je situacija na moru danas mnogo složenija zbog pojačanog vetra i velikih talasa, mnogi kupači ne haju zbog istaknute crvene zastavice.

Kako je za portal RTCG istakao Žarko Lukšić, načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), danas su na Velikoj plaži dominirali ogromni talasi i vetar zapadnog smera, te da se očekuje jak zapadni i severni vetar tokom noći.

- UPSUL je spremna da reaguje i svi kapaciteti su u pripravnosti - poručio je on.

Građanima i turistima je, ističe Lukšić, za sve informacije dostupan broj Pomorsko-operativnog centra 129.

Kako je za portal 24sedam izjavio jedan od čuvara na delu Velike plaže nedaleko od Ulcinja, tokom jučerašnjeg dana, tokom kog su vetar i talasi krenuli, iz mora je spaseno više osoba koje su bile iscrpljene udarima talasa i jakim strujama.

- Uglavnom se radi o osobama slabije telesne građe, koje su brzo izgubile mogućnost da samostalno dođu do obale. Brzim reakcijama uspeli smo da im pomognemo, čime su izbegnute tragedije - istakao je čuvar.

Talasi na ulcinjskoj rivijeri su veliki, a na skeli koja je još u izgradnji mogu se videti šljunak i veći komadi betona.

Oni su stigli i do objekta graničnog prelaza pomorskog međunarodnog putničkog saobraćaja, a pod udarom talasa su i automobili parkirani na skeli.

Ribari su bili prinuđeni da svoje čamce izvuku iz vode da ne bi došlo do oštećenja, dok se spasioci bore sa kupačima, koji uprkos upozorenju i crvene zastavice, ulaze u vodu, prenosi RTCG.

Na crnogorskom primorju juče su život izgubile dve osobe - crnogorski državljanin P.M. kod Plavih horizonata i ruski državljanin kod plaže Perazića do.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike