Pronađena droga u zatvoru u Spužu! Paketi bili skriveni u bojleru, pritvorenici tvrde da ništa ne znaju

15.07.2023

17:30

0

Uprava UIKS-a je o događaju obavestila nadležne organe, pa je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo kome narkotici pripadaju

Pronađena droga u zatvoru u Spužu! Paketi bili skriveni u bojleru, pritvorenici tvrde da ništa ne znaju
Zatvor Spuž - Copyright Printscreen/YouTube/Vijesti

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pronašli su početkom meseca u bojleru u zajedničkom kupatilu Istražnog zatvora u Podgorici supstance za koje se sumnja da su u pitanju narkotici.

Uprava UIKS-a je o događaju obavestila nadležne organe, pa je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo kome narkotici pripadaju.

Sumnjivu materiju pronašli su komandiri na osnovu operativnih saznanja. Ipak, budući da toalet u kojem je bio bojler koristi više pritvorenika nije utvrđeno ko je tu i ostavio.

Zatvorska službe obavestila je danilovgradsku policiju o "pronalasku", a oni nadležno tužilaštvo. Istovremeno, od pritvorenika koji koriste sporni toalet uzete su izjave, ali niko nije izneo saznanja na osnovu kojih bi se utvrdilo kome narkotici pripadaju.

Foto: MUP Srbije
 

Po nalogu tužioca obaviće se veštačenja kako bi se proverile sumnje da su u pitanju narkotici, ali i u cilju otkrivanja pritvorenika koji je tu ostavio "paketiće".

U bojleru pronađeno nekoliko paketa

Iz uprave spuškog zatvora za "Dan" su potvrdili da je pronađena sumnjiva materija, ali nisu naveli količinu, kao ni, prema njihovim sumnjama, koja droga je u pitanju.

– Dana 3.7.2023. godine prilikom preduzimanja redovnih aktivnosti u jednom od bojlera u zajedničkom kupatilu u Istražnom zatvoru Podgorica pronađeno je nekoliko zamotuljaka sa praškastom materijom nepoznatog porekla. O navedenom pronalasku obaveštena je Uprava policije – Odeljenje bezbednosti Danilovgrad radi preduzimanja daljih mera i radnji iz njihove nadležnosti – saopšteno je za "Dan" iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Mesecima unazad u zatvoru su pojačane kontrole u cilju otkrivanja nedozvoljenih predmeta i supstanci kod zatvorenika. Tako, odmah nakon pronalaska droge u bojleru, prilikom kontrole pošiljke za jedno osuđeno lice pronađeno je šest mobilnih telefona i dva USB kabla. Oni su bili sakriveni u klima uređaju koji je kontrolisan odmah na glavnoj prijavnici spuškog zatvora.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike