Dramatični prizori u Sarajevu: Izbio požar u zatvoru, vatra se proširila i na sud

19.06.2023

19:04

0

Autor: M. Vu.

Menadžment KPZ-a Sarajevo je pritvorenike evakuisao na niže spratove zbog širenja dima i kako bi se izbeglo da dođe do njihovog povređivanj

Dramatični prizori u Sarajevu: Izbio požar u zatvoru, vatra se proširila i na sud
Copyright Printscreen/YouTube/Videoarhiv

U zgradi Kazneno-popravnog zatvora (KPZ) u Sarajevu, danas je došlo do dramatičnog požara koji je iznenada zahvatio i susedne ugrade Opštinskog i Kantonskog suda. Prema izveštajima sarajevskih medija, vatra je izbila na poslednjem spratu zgrade, što je izazvalo alarmantnu situaciju.

Fotografije s mesta događaja prikazuju gusti dim koji izbija iz centralnog zatvora, dok vatrogasci s visokim naporima pokušavaju da kontrolišu situaciju.

Printscreen/YouTube/Videoarhiv
 

 

U cilju osiguranja sigurnosti pritvorenika, menadžment KPZ-a Sarajevo je hitno ragovao i organizivao evakuaciju pritvorenika na niže spratove, kako bi se izbeglo širenje dima i potencijalne povrede.

 

 

Odmah po dojavi o požaru, više jedinica Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo upućeno je na teren kako bi se borile s plamenom i sprečile dalje širenje vatre.

Printscreen/YouTube/Videoarhiv
 

 

Detalji o uzroku požara i opsegu štete trenutno nisu dostupni.

Nadležne službe provode istragu kako bi utvrdile uzrok ovog događaja i poduzele potrebne mere za obnovu oštećenih objekata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike