Provokacija iz BiH: Kantonalne vlasti uklonile tablu sa brojem proteranih Srba iz Sarajeva (VIDEO)

13.07.2023

09:33

0

Tabla je postavljena odlukom gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, protiv koga je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnela krivičnu prijavu

Provokacija iz BiH: Kantonalne vlasti uklonile tablu sa brojem proteranih Srba iz Sarajeva (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter

Kantonalne vlasti u Sarajevu jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području entiteta Federacija BiH.

Tabla je uklonjena u prisustvu kantonalnog ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Almira Bečarevića.

 

 

- Ova tabla je postavljena u zoni zaštičenih područja KS, postavljena je nelegalno. Nikakvih dozvola nema, a u proteklih sedam dana smo sve proverili i skinuli koordinate, inspekcije i MUP KS su utvrdili da se tabla nalazi unutar zone kantona. Ovakvim objektima ovde nije mesto, bez obzira na to šta piše, za ovaj objekat ne postoji dozvola i nelegalno je postavljen - rekao je Bečarević za sarajevski portal Klix.

Tabla je postavljena odlukom gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, protiv koga je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnela krivičnu prijavu, zbog, kako je navela, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike