Zlostavljanje u domu za decu u Osijeku: Roditelji prijavili vaspitačicu policiji nakon što su čuli jezive reči upućene detetu (VIDEO)

10.07.2023

22:24

0

Na snimku se čuje vaspitačica kako koristi ružne reči i psuje detetovu majku, dok deca u pozadini plaču

Zlostavljanje u domu za decu u Osijeku: Roditelji prijavili vaspitačicu policiji nakon što su čuli jezive reči upućene detetu (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

Ministarstvo rada, penzijskog sistema, porodice i socijalne politike izvršilo je vanredni inspekcijski nadzor u Domu društvenih usluga Klasje u Osijeku nakon što je snimak na kojem se čuje zlostavljanje deteta i vređanje majke deteta dospeo u javnost. Roditelji su slučajno snimili ovaj incident dok su razgovarali sa svojim detetom koje je smešteno u domu.

Na snimku se čuje vaspitačica kako koristi ružne reči i psuje detetovu majku, dok deca u pozadini plaču.

Ista odrasla osoba čuje se na snimku koji je dospeo u javnost kako izgovara i reči: "Marš", "Začepi gubicu" i "Dobićeš po pi***".

Pixabay
 

Ovu scenu navodno su slučajno snimili roditelji koji su baš u tom trenutku nazvali kako bi čuli svoje dete, smešteno u dečjem domu Klasje. Kako autori ovog snimka navode, ovaj incident se dogodio sredinom juna u osiječkom Centru za pružanje usluga u MZ Klasje...

- Sam snimak nisam čuo pa ne mogu ni da potvrdim ili negiram njegovu autentičnost, to će procenjivati policija ili sud. Upoznat sam sa situacijom. Apsolutno ne odobravamo nikakav oblik vređanja ili nasilja prema deci, kao ni prema bilo kome drugome, i za svaki za koji saznamo, uvek bude sankcionisan - rekao je za Večernji Vedran Škugor, direktor Centra Klasje. Potvrdio je kako su u toku policijske kontrole, a baš zbog toga, dodaje, ne može iznositi nikakve detalje incidenta.

Ministarstvo je istaklo da svako ko je nasilan ili vređa decu će biti sankcionisan, te da ovo ponašanje nije tolerisano. Policijske kontrole su u toku, a direktor Centra Klasje potvrdio je da je vaspitačica privremeno udaljena sa posla, dok se istražuje ovaj incident. Direktor je naglasio da se radi o izolovanom slučaju i da nije bilo problema sa vaspitačicom u prošlosti.

Nadležna inspekcija Ministarstva preduzimaće odgovarajuće mere u skladu sa svojom nadležnošću. Utvrđena činjenica o nedoličnom ponašanju vaspitačice biće prosleđena Opštinskom državnom tužilaštvu i nadležnom Veću, a protiv zaposlene osobe će biti naloženo dalje postupanje radi zaštite prava i dobrobiti dece smeštene u sistemu socijalne zaštite.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike