Policija ispituje Marka Kovačevića, a ćuti na kriminal Mila Đukanovića: Plaćenički mediji se odmah stavili na stranu mafije

05.07.2023

14:06

0

Crna Gora je na ispitu, pokazaćemo ovim da li je ona država ili nije, kazao je predsednik Opštine Nikšić

Policija ispituje Marka Kovačevića, a ćuti na kriminal Mila Đukanovića: Plaćenički mediji se odmah stavili na stranu mafije
Marko Kovačević - Copyright Wikipedia

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saslušan je u nikšićkoj policiji zbog navodnog pokazivanja srednjeg prsta u toku intoniranja himne, preneli su lokalni mediji.

Kovačević je posle svega poručio da ova situacija pokazuje gde je stigla Crna Gora u kojoj se građani maltretiraju bez razloga.

Printscreen/Youtube/ Televizija Nikšić
 

- Trpimo razne vrste građanskog maltretiranja, a mislim da je pozadina priče da se onemogući našoj koaliciji da učestvuje u vladi. Crna Gora je na ispitu, pokazaćemo ovim da li je ona država ili nije - kazao je predsednik Opštine Nikšić.

Komentarišući ovaj slučaj iz Uprave policije su poručili da se “stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore”, te će protiv Kovačevića “biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično delo.

Na prvi pogled, reklo bi se da je Crna Gora najuređenija država na svetu kada je glavno pitanje kojim se Tužilaštvo i policija bave situacija kada se nekom ne sviđa na koji je način neko ustao, u kom položaju drži ruke i sl. Naravno, svima je jasno da to nije tako.

Tome u prilog najbolje govori činjenica da isto to Tužilaštvo, kome je najveći problem položaj nečiji ruku, već danima glasno ćuti kada su u pitanju pominjanja na Skaj aplikaciji, da Milo Đukanović prima 300.000 evra nedeljno od švercera cigaretama.

Plaćenički mediji stali na stranu mafije

Time dolazimo u paradoksalnu situaciju gde se vidi da država, koja se već decenijama dovodi u vezu sa raznim kriminalnim aktivnostima, progoni političke aktere koji ne odgovaraju kriminalnim strukturama, a da to niko ne osuđuje. Naprotiv, mnogi plaćenički mediji iz Srbije otvoreno staju na stranu Đukanovića i Tužilaštva koje štiti interese kriminalne hobotnice.

AP Photo/Petr David Josek
 

Čim je Kovačević pozvan na informativni razgovor, na medijima poput N1, Nova S, Euronews i sl. su izašle vesti u kojima se praktično likuje zato što je prvi čovek Nikšića saslušan u policiji.

Neko naivan bi pomislio da se radi o slučajnosti, ali svako ko barem malo prati politička kretanja shvata da se radi o zajedničkom napadu na predstavnika Srba iz Crne Gore koji se već dugo bori za prava našeg naroda u toj državi, dok protiv sebe ima kako predstavnike bivšeg, tako i trenutnog režima.

Istovremeno, cilj napada na Kovačevića je i zaštita interese mafije koja decenijama obrće ogroman novac preko Crne Gore. Na to je ukazao i predsednik Opštine Nikšić:

- Mislim da je neophodno da se konačno počnemo obračunavati sa mafijom – rekao je Kovačević.

Stihove himne pisao ustaša

Da stvar bude još paradoksalnija, stihove trenutne himne Crne Gore pisao je osvedočeni kolaboracionista i blizak saradnik ustaškog poglavnika Anta Pavelića, Sekula Drljević.

Printscreen / Youtube
 

Naime, “Oj svijetla majska zoro”, je za državnu himnu ozvaničena 2004. godine. Tada je Skupština Crne Gore usvojila zakon o državnim simbolima i danu državnosti, čijim su šestim članom propisani sadašnji naslov i tekst himne.

Prilikom izbora teksta himne, 2004. godine, usvojena su treća i četvrta strofa iz Drljevićeve pesme “Vječna Naša”. Sekula Drljević je ovu pesmu napisao 1944. godine prilikom svog boravka u zločinačkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Tako smo došli do zanimljive situacije da himnu koju je pisao fašista danas brane oni kojima su usta puna slobode i ljudskih prava, a u stvari koriste svaku priliku da napadnu na bilo šta što je srpsko.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike