Dve učenice (14) prijavile nastavnika za seksualno zlostavljanje! On policiji priznao, pa pušten na slobodu dok traje istraga

22.06.2023

00:15

0

Policija je u utorak privela osumnjičenog, a profesor je u sredu popodne pušten kući, nezvanično saznaje 24sata.hr.

Dve učenice (14) prijavile nastavnika za seksualno zlostavljanje! On policiji priznao, pa pušten na slobodu dok traje istraga
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dve učenice osmog razreda jedne osnovne škole u Slavonskom Brodu prijavile su nastavnika za seksualno zlostavljanje, "neprimerene poglede, poruke i dodire" i tvrde da za sve imaju dokaze.

Prema navodnim rečima roditelja ovih devojčica, razredna je odmah reagovala na šokantne optužbe, rekla sve direktorkikoja je potom obavestila sve službe.

Iz resornog ministarstva kažu da će, ako se protiv nastavnika podigne pravosnažna optužnica, zatražiti njegovu suspenziju, a ako bude pravosnažna presuda, od direktora će zatražiti prekid radnog odnosa.

Policija je u utorak privela osumnjičenog, a profesor je u sredu popodne pušten kući, nezvanično saznaje 24sata.hr.

Na saslušanju je navodno priznao sve osim fizičkoga kontakta.

On predaje u još jednoj gradskoj osnovnoj školi.

Iz policije kažu da rade na proveri svih navoda, a dalja istraga će pokazati rezultate.

S obzirom na to da su u slučaj umešana maloletna lica, zbog njihove zaštite policija i škola ne daju previše informacija.

- Možemo potvrditi kako smo dobili prijavu iz škole. U toku je istraga nakon koje ćemo više znati. Reč je, između ostalog, o maloletnim osobama pa ne možemo ići u detalje - rekao je Tomislav Kovačević, djelatnik za odnose s javnošću PU Brodsko posavske.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike