Počinje suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje sedam učenica škole

06.06.2023

11:27

0

Miloš Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu

Počinje suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje sedam učenica škole
Instruktor jahanja Miloš Đukić - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ.

U Višem sudu u Beogradu za 4. jul je zakazano pripremno ročište pred početak suđenja Milošu Đ. (68), optuženom za više krivičnih dela silovanja, polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja, a od kojih su neke bile maloletne, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Na pripremnom ročištu će odbrana i tužilaštvo izneti svoje dokazne predloge, dok će se optuženi kratko izjasniti o krivici.

Nakon pripremnog ročišta, koje je inače zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres kojem javnost može da prisustvuje.

Miloš Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru.

Šta se stavlja na teret instruktoru jahanja?

Miloš Đ. je osumnjičen da je u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Kako smo već pisali, konjički klub je nekad bio u vlasništvu osumnjičenog koji je i pre 10 godina bio pod istragom, ali da je slučaj zatvoren, usled nedostatka dokaza.

Naime, devojka koja ga je prijavila, učinila je to kasno, pa fizičkih dokaza više nije bilo. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike