Potresno svedočenje na suđenju Miki Aleksiću: "Pribio me je uz zid! Skinuo mi je sam gaće i stavio ih u fioku, a onda horor"

16.06.2023

17:52

0

Četvrta oštećena devojka u predmetu koji tereti Aleksića za silovanje i zlostavljanje za govornicom se više puta rasplakala prilikom davanja iskaza

Potresno svedočenje na suđenju Miki Aleksiću: "Pribio me je uz zid! Skinuo mi je sam gaće i stavio ih u fioku, a onda horor"
Miroslav Aleksić u sudnici - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

"Kod Mike nisam mnogo naučila o glumi. Naučila sam da partner treba da bude grub i da kaže "skidaj gaće", a ne da vodi ljubav. Naučila sam da roditeljima ne govorim šta se dešava, da žena treba da bude ku*va. Sa časova sam izlazila misleći da sam glupa, srozavao mi je samopouzdanje. To sam naučila"

Ovako je danas svedočila M.Đ. na suđenju vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Četvrta oštećena devojka u predmetu koji tereti Aleksića za silovanje i zlostavljanje za govornicom se više puta rasplakala prilikom davanja iskaza i bila je vidno uznemirena.

- Ostajem pri svemu što sam do sada rekla - rekla je ona na početku suđenja.

Zoran Jakovljević postavljao pitanja u vezi sa oba slučaja.

Na samom početku suđenja  Aleksićeva branilac Zoran Jakovljević je ušao u sukob sa tužiocem, rekavši da tužilac nije ovlašćena za suđenje Aleksiću na šta se ona odgovorila da branilac iznosi laži i da je ona od prvog dana bila izabrani zamenik Višeg javnog tužioca, a da je sada tužilac.

M. Đ. je, odgovarajući na pitanja istakla da Aleksićev dramski studio jeste bio škola glume. Kako je dalje opisala njoj je bilo veoma neprijatno da pohađa Mikinu školu, ali je terala sebe da ide kako bi očvrsnula i postala spremna za život koji nije bajka.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Da, to jeste bila škola glume. Mi smo tu učili da glumimo. Na kraju nismo dobijali diplomu, ali škola je mesto na kom se dobija neko znanje. Mika je držao monologe o životu, veri, ženama, ku*vama, glumicama koje su fatalne žene, a koje su se njemu sviđale - rekla je oštećena.

"Za mene je to bilo silovanje"

Oštećena devojka sa knedlom u grlu i suzama opisala je potresne detalje seksualnog zlostavljanja režisera u maju 2015. godine.

- Imala sam na sebi plavu majicu, suknjicu i baletanke jer je to bio dres-kod oblačenja u školi, a Mika mi je rekao "Skidaj gaće!" paralisala sam se i nisam znala kako da reagujem. Oduzela sam se i bila sam bez reakcije - rekla je ona, pa dodala:

- Pribio me je uz zid! Skinuo mi je sam gaće i stavio ih u fioku koja se nalazila u stolu, dodirivao me je po telu i ljubio dok sam nepomično stajala. Tada je klekao, raširio moje noge, i rukama ih držao i radio ono što je hteo.

Devojka se tada rasplakala, ali je ubrzo skupila snage i nastavila sa jezivim detaljima seksualnog zlostavljanja od strane tadašnjeg učitelja u kog je imala veliko poverenje.

- Plakala sam u sebi, izgovarala monolog koji mi je rekao, nisam imala snage da pustim glas. Kada je sve završio, promenio je facu i iz one agresije i strogoće mi se nasmejao. Imao je pogled zadovoljenja, onako muški pobednički kao da je uradio neku dobru stvar i za mene i za njega. Potom mi je rekao da izađem napolje - navela je za govornicom devojka.

Ona je dalje dodala da nije imala snage da prijavi Aleksića i da je sve to duboko potisla u sebi, ali da se naj taj korak odlučila u novembru 2020.

- Milena Radulović me je pozvala kod sebe i okupile smo se mi devojke kod nje kući. Dosta devojaka za koje se pričalo da su preživele isto nisu došle, plašile su se kao i ja, ali sam skupila snage i došla. Tada je svaka od nas ispričala šta joj je sve Mika radio - rekla je ona i dodala da se ona za seksualno zlostavljanje poverila glumici Ivi Ilinčić kada se to dešavalo u maju 2015. jer su bile zajedno u grupi.

ATAImages/ A.A.
 

- Mislim da je Iva rekla Mileni za mene i tako je ona saznala. Kada je Aleksić uhapšen ja sam sama otišla u policiju nakon nekoliko dana i prijavila ga. Moji roditelji tada ništa nisu znali.

Kako je dalje navela, njeni roditelji su veoma teško podneli saznaje da im je učitelj napastvovao ćerku.

- Došla sam kući i počela da čitam iskaz iz policije naglas. Počeli su da plaču i nisu mogli da veruju šta sam sve doživela - rekla je oštećena u suzama, a potom dodala:

- Mika je kriv što nisam imala snage da svojim roditeljima kažem šta sam preživela u toj kancelarije posle časa kad sam krenula da platim članarinu! On je kriv sa tom svojim da naši roditelji ne treba da znaju šta se dešava iza zatvorenih vrata u studiju.

Kinjila sebe i mislila da je glupa

Napomenula je da je u trenutku dolaska u školu bila labilna ličnost jer je krajem osnovne škole i da je trpela vršnjačko nasilje, kao i da je, nakon dolaska u Aleksićev dramski studio, prestala da ide na sekciju glume u srednjoj školi "jer je to kod Mike bilo strogo zabranjeno". Na pitanje kada je shvatila da nešto nije u redu, oštećena je rekla da je "znala sve vreme", ali i da "sve više shvata".

- Nisam želela da idem na časove. Boleo me je stomak, imala sam čak i tik žmirkanja. Nastavila sam da idem na časove, podvučena njegovim rečima da treba treba da se čeličimo i idemo u nešto što nam nije prijatno. Kinjila sam sama sebe - rekla je M. Đ.

Istakla je da je mislila da je glupa jer joj je Aleksić to uradio. Takođe je sebe smatrala slabom jer joj je bilo neprijatno, ali je, kako je rekla, nastavila da ide na časove jer je smatrala da će joj ta škola značiti.

- Mnogi dobri glumci su izašli iz te škole i mislila sam da sam samo ja ta kojoj je teško - dodala je.

Reči je bilo i o pokretu "Nisi sama" o kome je insistirala odbrana, ali i sam Miroslav Aleksić, ali je sudija Božović odbio ova pitanja.

Na sledećem zakazanom ročištu predviđeno je da oštećena glumica Milena Radulović da svoj iskaz i to 19. septembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike