Srušio se helikopter kod Šibenika: Pronađena dva tela, za trećim se traga - sumnja se da je letelica zapela za žicu od zip lajna! (FOTO)

21.06.2023

12:56

0

Ministarstvo obrane će o svim detaljima izvestiti javnost

Srušio se helikopter kod Šibenika: Pronađena dva tela, za trećim se traga - sumnja se da je letelica zapela za žicu od zip lajna! (FOTO)
Nesreća u Hrvatskoj - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTĆ

Pao je vojni helikopter u kanjon reke Čikole u Hrvatskoj, kao i dva tela, a za trećim članom posade i dalje se traga, a sumnja se da je do nesreće došlo jer pilot nije video žicu od zip lajna.

Helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva uključili su se u sredu 21. juna 2023. u potragu za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTĆ
 

 

Hrvatski mediji prenose da je reč o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji se u Hrvatskoj nalazi na obuci. Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, pilot nije uočio žicu od ziplajna, te je zapeo za nju, nakon čega je letelica je pala i odmah se zapalila.

 

 

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, pilot nije uočio žicu od zip lajna, te je zapeo za nju. Letelica je pala i odmah se zapalila.

- Nadležne službe će dati saopštenje kad budu raspolagali informacijom - rekao je potparol PU šibensko-kninske, prenosi Jutarnji list.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTĆ
 

 

Inače, MORH (Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske) je danas saopštio  da se u periodu od 20. do 30. juna mogu očekivati gužve da se u sklopu priprema za vojnu vežbu ocenjivanja borbene spremnosti, "Strong Bastion 2023." od 20. do 30. juna očekuje se pojačan promet vojnih vozila u oba smera od graničnog prelaza sa Mađarskom

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike