Strašna prevara u Smederevskoj Palanci: Zvali ženu da joj kažu da je osvojila 230.000 evra, pa joj tražili da plati 10 odsto poreza!

18.05.2023

14:27

0

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani

Strašna prevara u Smederevskoj Palanci: Zvali ženu da joj kažu da je osvojila 230.000 evra, pa joj tražili da plati 10 odsto poreza!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je u Smederevskoj Palanci, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Velikoj Plani, rasvetlila prevaru i uhapsila dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili to krivično delo.

Uhapšeni su M. J. (27) iz Novog Sada i V. M. (28) iz Beograda, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, oni se sumnjiče da su od 2. maja ove godine više puta zvali telefonom sedamdesetpetogodišnju ženu iz okoline Smederevske Palanke, predstavljajući se kao zastupnici firme koja prodaje razne kućne proizvode i doveli je u zabludu da je osvojila nagradu u iznosu od 230.000 evra.

Zatim su, kako se sumnja, zloupotrebivši njeno poverenje tražili da im plati 10 procenata osvojene sume na ime poreza, što je navodno uslov da joj nagrada bude isplaćena.

Kada im je žena rekla da nema toliko novca oni su joj, kako se sumnja, ponudili da plati manje, što je ona prihvatila, nakon čega je na njenu kućnu adresu došla V. M., donela joj na poklon tri masažera i tri parfema, uzela od nje 10.000 evra i rekla joj da će doći kolega sa ugovorom, koji bi trebalo da potpiše i dobije nagradu.

Nakon toga, M. J. je, kako se sumnja, još nekoliko puta zvao ovu ženu i tražio da mu plati još 8.800 evra i 240.000 dinara, što je ona odbila i slučaj prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da se, ukoliko su na ovaj ili sličan način prevareni, jave najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike