Policija zna ko je podigao tuđih milion evra iz banke, ali ne zna gde je: Nesvakidašnja prevara i dalje intrigira javnost

30.04.2023

11:26

2

Autor: 24sedam

Inspektori identifikovali prevarantkinju i kriminalnu grupu po čijim instrukcijama je radila

Policija zna ko je podigao tuđih milion evra iz banke, ali ne zna gde je: Nesvakidašnja prevara i dalje intrigira javnost
nepoznata žena je podigla tuđih milion evra iz banke - Copyright Nadzorne kamere/Printscreen

Crnogorska policija nije uspela da uđe u trag prevarantkinji koja je, uz falsifikovanu ličnu kartu M. O. sa njenog računa u Lovćen banci odnela 230.000 evra i 1,2 miliona dolara, ali navodno, znaju ko je to učinio, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Prema istim informacijama, inspektori su identifikovali prevarantkinju i kriminalnu grupu po čijim instrukcijama je radila, a čiji članovi nisu iz Crne Gore.

Navodno je kriminalna grupa iz susedstva obezbedila falsifikovanu ličnu kartu sa svim podacima vlasnice računa. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja, ali detalje ne saopštava.

Iz Lovćen banke “Vijestima” su odgovorili da su u potpunosti na raspolaganju nadležnim državnim organima kako bi se sprovela celokupna istraga, ali da i oni da ne bi ometali istragu ne mogu da daju više informacija.

Podsetimo, nesvakidašnja gotovo filmska prevara dogodila se 12. aprila. Dan ranije žena oko četrdesetak godina, tamne kose, izrazito plavih očiju, visoka oko 175 centimetara, srednje građe, ušetala je u filijalu te banke u Herceg Novom i najavila da će podići novac koji čuva kod njih. Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da ona nije znala da kaže koliko novca ima.

”Tražila je da joj se isplati sav novac sa računa u banci, ne precizirajući o kojoj sumi se radi”, piše u policijskim spisima.

Bankar je inspektorima objasnio i da je dan pre nego što je prevarantkinja podigla novac sa računa njihove klijentkinje, pričao telefonom sa pravom vlasnicom, ali da je nikada pre nije video uživo. 

Nadzorne kamere/Printscreen
prevarantkinja je imala falsifikovanu ličnu kartu vlasnice računa

 

Dogovoreno je da se milionska ušteđevina isplati sutradan, oko 15.30 časova. Iako je prvo pristala, posle je tražila da joj novac bude isplaćen rano izjutra i zamolila da o transakciji ne obaveštavaju roditelje koji imaju ovlašćenje na taj račun.

Prema policijskim spisima, prevarantkinja je 12. aprila, oko 10.30 sati ušla u banku, obučena isto kao prethodnog dana - u crni ranac spakovala novac ukupne vrednosti 1.360.000 evra i posle desetak minuta izašla iz poslovnice. Da to nije bila vlasnica novca otkriveno je 13. aprila, kada je M. O. pozvala banku i tražila pojašnjenje - koliko joj nedostaje do limita, jer očekuje veći priliv sredstava iz inostranstva.

Tada je nastao šok. Inspektori su u istrazi, osim zaposlenih u banci, kao građanina saslušali i vlasnicu računa, njene roditelje... Ona je inspektorima objasnila kada je i kako pozvala bankara sa kojim posluje odavno i kako je otkrila da joj je novac nestao.

Sagovornik “Vijesti” objašnjava da je M. O. pokušavala da proveri koliko novca mora da podigne da ne bi prekoračila limit po računu.

”Iz banke su joj, nakon provere, odgovorili da je sav novac podignut 12. aprila”, piše u spisima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike