Drama na Savi! Mladići spasili dečaka koji je u invalidskim kolicima upao u reku (VIDEO)

12.05.2023

07:37

0

Vidiš da gleda u tebe, ali ne možeš mu pomoći. Vidiš oči, obrve, trepavice. Sve oni zadnji, zadnji udisaji - prepričava mladić koji je pritekao u pomoć

Drama na Savi! Mladići spasili dečaka koji je u invalidskim kolicima upao u reku (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Petorica muškaraca učestvovala su u spasavanju mladića u električnim invalidskim kolicima koji je pre dva dana nesrećnim slučajem u Slavonskom Brodu završio u reci Savi.

Stjepan Rosnaki, vojno lice, Goran Mijić, Slaven Vukoje, Antonio Karešin i Goran Marinac, imena su mladića koji su hrabro pristupili spasavanju Valentina Čolaka, koji se nesrećnim sticajem okolnosti našao u Savi, prenosi Srpska info.

Kako se navodi, njega je sunce na kratko zaslepelo, nakon čega je završio u reci. Prvi do njega je doplivao Goran Mijić, koji je hrabro skočio u reku i stigao do Čolaka.

- Tada je krenula ta drama spasavanja. Mulj je dole i ja sam klizio prema dole. On je bio jadan pod vodom, hvatao je vazduh. Nisam znao da je on vezan u kolicima - ispričao je Goran koji je pokušavao da pronađe kopču kako bi oslobodio Valentina.

U tom trenutku su u pomoć priskočila još četvorica Brođana, prenosi Telegram.

 

 

- Vidiš da gleda u tebe, ali ne možeš mu pomoći. Vidiš oči, obrve, trepavice. Sve oni zadnji, zadnji udisaji. Sekunde su bile u pitanju da se spase - prepričava Slaven, a Mijić se odmah nadovezuje i kaže da je u tom momentu iščašio nogu, izgubio pola snage ali ga nije ispuštao.

Odustajanje, naravno, nije bila opcija, pričaju mladići.

- Mahinalno što sam napravio, uhvatio da mu izvučem glavu, da uhvati vazduha. Kad sam video da diše, rekao sam ‘sad je dobro, idemo da pokušamo da ga izvučemo napolje - prepričava Antonio.

Goran Marinac potvrđuje da su ga onda izvadili napolje i pitali da li se oseća dobro. Rekao je da se oseća dobro.

Sam Valentino kaže da će tu nedelju zauvek pamtiti kao da se drugi put rodio.

- Da nema tih dečaka, ja ne bih danas ponovo živeo - ispričao je, a zahvalna je i njegova majka Katica, koja se zahvalila Bogu, momcima i svima koji su pritekli u pomoć.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike