MUP Srpske podigao stepen aktivnosti nakon tragedija u Srbiji: Osim pojačanog nadzora predloženo i testiranje učenika na opojna sredstva

08.05.2023

12:43

0

Iz Vlade Republike Srpske su najavili da će svaka tri meseca na dnevnom redu biti stanje u obrazovanju

MUP Srpske podigao stepen aktivnosti nakon tragedija u Srbiji: Osim pojačanog nadzora predloženo i testiranje učenika na opojna sredstva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pojačano dežurstvo policajaca u školama s ciljem povećanja bezbednosti učenika i osoblja tokom nastave jedna je od mera koje je predložila Vlada Republike Srpske, potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

MUP Srpske će, kaže, pojačati mere koje je i do sada obavljao u saradnji sa drugim sektorima kada je bezbednost dece u pitanju.

On je rekao da javnost u Srpskoj ne treba da bude zabrinuta, posebno u oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, maloletničke delinkvencije i narkomanije. Rekao je i da treba razmišljati o ponovnom uvođenju školskih policajca, koji su se pokazali kao jako dobri, prenela je RTRS.

Osim pojačanog nadzora predloženo je i testiranje učenika na opojna sredstva.

Iz Vlade Republike Srpske su najavili da će svaka tri meseca na dnevnom redu biti stanje u obrazovanju, a Ministarstvo prosvete zaduženo je da od direktora svih škola u Srpskoj zatraži informaciju o stanju bezbednosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike