Vlada Republike Srpske donela odluku o pooštravanju mera u školama: Najavljena i zabrana korišćenja mobilnih telefona

08.05.2023

10:10

0

Roditelji su opterećeni poslom, deca se sve manje igraju a sve više provode vreme koristeći telefone

Vlada Republike Srpske donela odluku o pooštravanju mera u školama: Najavljena i zabrana korišćenja mobilnih telefona
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Na sednici Vlade Republike Srpske, nakon tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", doneta je odluka o pooštravanju mera u školama, a najavljena je i zabrana korišćenja mobilnih telefona.

Nastavnici svih škola u Srpskoj su dobili smernice na koji način đaci treba da ih odlože tokom nastave, rekao je predsednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Ljuban Bajić.

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTRS, rekao da mobilni telefoni odvraćaju pažnju, utiču na disciplinu đaka tokom nastave, a neretko ih dovode i u sukob sa nastavnicima. Tokom sastanka Aktiva direktora škola, ističe Bajić, akcenat je stavljen najviše na osnovne škole jer je tu, kako kaže, najveći problem.

- Naime, roditelji đaka se bune jer žele da njihova deca imaju mogućnost da se jave na telefon dok su u školi. Neretko se dešava da nastavnici imaju sukob sa učenicima, ali i sa njihovim roditeljima oko korišćenja telefona - kaže Bajić.

On je apelovao na sve roditelje, naročito učenika u osnovnim školama, da se, ukoliko primete neobično ponašanje kod svog deteta, obrate psihologu škole ako ne mogu sami da reše problem.

- Roditelji su opterećeni poslom, deca se sve manje igraju a sve više provode vreme koristeći telefone. Ako znamo da se deca motorički razvijaju do 12. godine, moramo ih više uključiti u sportske aktivnosti, folklor, hor... Nažalost, igrališta su nam prazna - naveo je Bajić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike