Jovanović poručio: Zahtevamo da se Milo Božović brani sa slobode

21.04.2023

13:48

0

Ovom odlukom se štite interesi građana Budve, obezbeđuje pravo na normalno funkcionisanje, štite njihova i prava zaposlenih u lokalnoj samoupravi jer je ovom situacijom ugrožen njihov socio-ekonomski položaj, rekao je Jovanović

Jovanović poručio: Zahtevamo da se Milo Božović brani sa slobode
Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube

Sedma sednica Skupštine opštine Budva održana je danas a na njoj su odbornici raspravljali o zaštiti interesa građana kroz omogućavanje nesmetanog rada lokalne uprave, a povodom zadržavanja predsednika Opštine Mila Božovića u pritvoru.

Predsednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović kazao da građani koji su potpisali inicijativu kojom se traži da se omogući uhapšenom Božoviću da upravlja Opštinom, očekuju da se mera pritvora može zameniti nekom blažom zakonskom merom, a da se istovremeno obezbedi Božovićevo prisustvo pred nadležnim organim i nesmetano vršenje funkcije predsednika Opštine.

skupstina.me
Milo Božović

– Ovom odlukom se štite interesi građana Budve, obezbeđuje pravo na normalno funkcionisanje, štite njihova i prava zaposlenih u lokalnoj samoupravi jer je ovom situacijom ugrožen njihov socio-ekonomski položaj – rekao je on.

On je obasnio da se Božoviću mera pritvora može zameniti nizom drugih mera čime bi se sprečile štetne posledice.

– Mi zahtevamo da se brani sa slobode i vrši funkciju predsednika Opštine Budva, u suprotnom je ugrožena egzistencija zapolsenih i turistička sezona. Božović je legitimni predsednik opštine Budva, nije u mogućnosti da vrši zakonska ovlašćenja i nevin je dok se u krivičnom postupku ne dokaže suprotno. Poštujuči prezumciju nevinosti, dok se ne dokaže suprotno. Smatramo da su ispunjeni svi zakonski propisi da se mera pritvora zameni nekom drugom adekvatnom merom. Pritvor je najdrastilnija mera i smatramo da ona u ovom trenutku nije adekvatna. Oduzeto mu je pravo da se brani sa slobode, on je javni funkcioner i jedini je ovašćen da zastupa opštinu. Opština Budva na današnji dan nije u mogućosti da funkcioniše. Akcija hapšenja je ispolitizovana u susret parlamentarnim izborima. Garantujemo da će u slučaju izricanja blažih mera biti dostupan pravosudnim organima – kazao je Jovanović.

Odbornica DF-a Mirjana Gregović poslala je poruku u ime potpisnika inicijative i DF-a da nadležni organi revidiraju mere i donesu nove, a samim tim omoguće predsedniku Božoviću da se brani sa slobode.

– Od nastanka se DF zalagao za vladavinu prava. Niko od nas ne beži pred pravosudnim organima. Mnogi naši funkcioneri su hapšeni i kad je trebalo i kad nije trebalo. Nije bežao ni Milo Božović. Trenutak u kojem je hapšenje izvedeno je problem kao i posledice koje je hapšenje proizvelo. Pred parlamentarne izbore nekome je u interesu da umanji snagu Demokraskog fronta i da se demorališu naši birači. Posledica koju je prouzvelo hapšenje predsednika je nefunkcionisanje opštine. Plate, investicije, socijalna davanja su upitna, u susret sezoni stvaramo lošu sliku turistima i građanima naše opštine. Ovo je antireklama i to je ono što devastira Crnu Goru kao turističku destinaciju – kazala je Gregović.

Printscreen/YouTube/Adria Tv Montenegro
Milo Božović

Nikola Kralj odbornik DF-a je kazao da su 4.032 potisa dokaz o tome ko su časni ljudi u ovom gradu.

– Nećemo prihvatiti nepravdu i političku igru. Milo Božović koji pripada srpskom narodu smeta, ovo je trenutno prema Milu Božoviću sutra će biti prema svima nama. Pravda je dostižna i zavisi samo od nas – kazao je on.

Odbornice DF-a Milena Perović, Bojana Pićan i Anđela Goranović su takođe u svom izlaganju pružile podršku lideru pobedničke koalcije na lokalnim izborima u Budvi Milu Božoviću.

– Paralela sa hapšenjima lidera DPS-a je jasna, oni su priznali svoju krivicu, Milo Božović nije. Oni su počinili krivična dela u okvirima delovanja na javnim funkcijama, a optužba protiv Božovića odnosi se na potpuno drugu sferu – istakla je Goranović u svom izlaganju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike