Operisan dečak koji je stradao od strujnog udara u Zagrebu: Čeka ga višemesečno lečenje

10.04.2023

17:43

0

Autor: M.M.

Lečenje i obrada su multidisciplinarni rad i uključuju ORL, pulmologa, gastroenterologa, psihijatra i psihologa

Operisan dečak koji je stradao od strujnog udara u Zagrebu: Čeka ga višemesečno lečenje
Operacija - Copyright Pixabay

U klinici za dečje bolesti u Zagrebu operisan je 16-godišnji dečak koji je teško stradao od strujnog udara kada se u subotu popeo na vagon kod železničke stanice u Slavonskom Brodu.

Čeka ga višemesečno lečenje jer je zadobio teške opekotine na 50 posto površine tela.

- Dečak je u operacionoj sali na previjanju područja zahvaćenih opekotinama; hemodinamski je stabilan, i nadalje je u Jedinici intenzivne nege, na veštačkoj ventilaciji, analgosediran uz nadoknadu tečnosti i terapiju antibioticima - rekao je direktor Klinike za dečje bolesti Zagreb Goran Roić, preneo je HTV.

Dr Roić je dodao kako je u toku dodatna dijagnostika i praćenje eventualnih komplikacija dečaka, a za osam do deset dana će se doći do definitivne procene dubine opekotina i transplantacije kože - vlastitom, veštačkom ili doniranom, prenosi Hina.

Printscreen/YouTube/ Stjepan Šeperić
 

 

"Sad sledi višemesečno lečenje"

Lečenje i obrada su multidisciplinarni rad i uključuju ORL, pulmologa, gastroenterologa, psihijatra i psihologa.

Moguća je povreda i komplikacije drugih organskih sistema, dodao je direktor.

- U svakom slučaju sledi višemesečno lečenje. Rezultati naše ustanove su u ovom području izuzetni, na visini vrhunske medicine Evrope i sveta. U prvom redu zahvaljujući vrhunskim intenzivistima, dečjim hirurzima koji se bave opekotinama i dečjom traumatologijom - rekao je direktor zagrebačke Klinike za dečje bolesti u Klaićevoj dr Roić.

Podsetimo, Dečak (16) je zadobio opekotine opasne po život od strujnog udara kada se u subotu uveče penjao na vagone kod železničke stanice u Slavonskom Brodu. Odmah je prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gde su rekli da je stigao u teškom stanju, a iza ponoći prevezen je u Kliniku za dečje bolesti Zagreb.

BONUS VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=L4vK4MjcuCI&embeds_euri=https%3A%2F%2F24sedam.rs%2Fregion%2Fvesti%2F208985%2Fdecaka-udarila-struja-na-vagonima%2Fvest&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike