Momci, svaka čast: Oni su donirali kožu za devojčicu stradalu u požaru na Dorćolu (FOTO)

02.11.2020

20:51 >> 07:34

0

Ovaj proces je, inače, veoma bolan za davaoce

Momci, svaka čast: Oni su donirali kožu za devojčicu stradalu u požaru na Dorćolu (FOTO)
Copyright Printscreen/twitter/@ceca2103

Devojčica Minja D. (15), koju je grupa momaka spasila iz požara na Dorćolu, je u petak imala prvu uspešnu operaciju transplantacije kože.

Opekotine koje je zadobila u nesreći zahvatile oko 47 posto kože.

Upućeni su pozivi preko medija i društvenih mreža, a ovom apelu su se brzo odazvali Ognjen Todorović (38) i Nenad Stanković (18)  koji su nesebično donirali kožu. Ovaj proces je, inače, veoma bolan za davaoce.

Podsetimo, požar u stanu na desetom spratu u Ulici Visokog Stevan izbio je u utorak oko 13 časova, a prema prvim informacijama prouzrokovala ga je slavska sveća. Devojčica, koja je u tom trenutku bila sama u kući, istrčala je na terasu dozivajući pomoć.

Primetili su je radnici koji su radili na skelama na susednoj zgradi i odmah pritekli u pomoć. Oni su ušli u stan ispod onog u plamenu i spustili devojku na terasu. To su učinili tako što je Pavle Gavura, jedan od njih, vezan užetom sa terase, dočekao devojku pošto je ona skočila iz zapaljenog stana. Devojka je kolima Hitne pomoći prevezena u Zvečansku.

Vrištala je i dim joj je izlazio iz usta: Heroj Pavle Gavura otkriva kako je spasao devojčicu (15) iz požara na Dorćolu (VIDEO) 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike