Vršnjačko nasilje u Hrvatskoj: Učenik pretučen, a roditelji godinama ukazivali da je njihovo dete žrtva

06.04.2023

23:15

0

Autor: Mi. S.

Dečaka godinama psihički maltretirali u školi, a isti učenici su ga i fizički napali ispred škole i slomili mu podlakticu

Vršnjačko nasilje u Hrvatskoj: Učenik pretučen, a roditelji godinama ukazivali da je njihovo dete žrtva
Ilustracija - Copyright Facebook/Sanela Jevtić

Godine psihičkog maltretiranja vršnjaka, koje su roditelji prijavljivali, kulminiralo je teškim telesnim povredama nanetih učeniku osnovne škole u Balšiću u Hrvatskoj. Dečaka su godinama psihički maltretirali u školi, a isti učenici su ga i fizički napali ispred škole i slomili mu podlakticu.

Roditelji dečaka ispričali su za hrvatske medije da, uprkos tome što su godinama upozoravali na psihičko maltretiranje, škola nije reagovala.

- To traje od prvog razreda. Ali do 4. razreda učiteljica je to nekako držala pod kontrolom, a od petog više niko ne drži pod kontrolom. Štaviše, par puta je moj sin bio kažnjen jer je isprovociran odgovorio na provokacije, nikada nije bio on koji je bio pokretač nečega. Uvek je bilo u odbrani. Ako je nekoga uvredio, ako je povredio, uvek je bilo u odbrani - rekla je majka dečaka za HRT.

Sada, kada se dogodilo i fizičko nasilje, roditelji su sami obavestili školu da će slučaj prijaviti policiji. Nakon reakcije roditelja škola je saopštila da će poslati zapisnik nadležnoj Policijskoj upravi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike