Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Banjaluci: Pretučen učenik, ostao u besvesnom stanju da leži, pa prevezen u bolnicu

01.12.2022

15:32

0

Učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Banjaluci: Pretučen učenik, ostao u besvesnom stanju da leži, pa prevezen u bolnicu
Ilustracija - Copyright Profmedia

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš pretučen je i ostavljen na ulazu u dvorište.

Sve se desilo kasno uveče 29. novembra, a kako piše Srpskainfo njega je napao vršnjak u dvorištu škole i teško pretukao i oborio na zemlju.

Pronađen u besvesnom stanju

Povređeni dečak je pronađen navodno u besvesnom stanju te je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS. Kako su Glasu Srpske rekli za UKC, ne navodeći ime povređenog, učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja. 

Profmedia
 

- Prema podacima Klinike za dečiju hirurgiju, pacijent je zadobio povredu glave, zbrinut je, dijagnostički obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju u ovoj Klinici – rekli su sa UKC-a.

- U Policijskoj upravi (PU) Banja Luka potvrdili su da im je 29. novembra prijavljeno da je povređen učenik devetog razreda u banjalučkom naselju Lauš te da je obavljen uviđaj. O svemu je obavešten dežurni tužilac za maloletnike Okružnog tužilaštva Banjaluka. Tužilac je naložio da se preduzmu sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja – rekli su u PU Banjaluka.

Potukli se posle nastave

Dodali su da u cilju zaštite istrage i deteta ne mogu da iznesu više informacija o ovom slučaju.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Miroslav Popržen potvrdio je da su se posle nastave potukla dva učenika u dvorištu škole.

Profimedia
 

- Odmah po saznanju preduzeli smo sve neophodne mere i obavestili policiju i Centar za socijalni rad. Škola će preduzeti sve u skladu s zakonom da se ovakve stvari spreče i ovaj slučaj završi na najbolji mogući način - rekao je Popržen.

U Srbiji je vršnjačko nasilje nažalost postalo svakodnevica, ovo je drugi slučaj nasilja među učenicima u Banjaluci u poslednjih nekoliko dana. Četrnaestogodišnji đak Osnovne škole "Ivo Andrić" pretučen je pre šest dana.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevni avaz

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike