Crna Gora: Policija sprovela akcije na otkrivanju izbornih zloupotreba!

01.04.2023

21:50

0

U Crnoj Gori je od ponoći na snazi izborna tišina, uoči drugog kruga predsedničkih izbora

Crna Gora: Policija sprovela akcije na otkrivanju izbornih zloupotreba!
Ilustracija - Copyright ATAImages/ A.A.

Policija Crne Gore saopštila je da je danas u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprečavanju zloupotreba uoči sutrašnjih predsedničkih izbora. Pretreseno je, kako su naveli iz policije, više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična dela.

- Policija Crne Gore je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obaveštenja od više lica - saopšteno je na zvaničnom Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Policija apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora, navodi se u saopštenju.

- Upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila KD protiv izbornih prava biti procesuirana -  saopštila je Policijska uprava Crne Gore.

U Crnoj Gori je od ponoći na snazi izborna tišina, uoči drugog kruga predsedničkih izbora.

Građani će sutra birati između dva kandidata koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu glasanja, aktuelnog šefa države i lidera DPS-a Mila Đukanovića i predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike