Najavljeni čarter letovi koji će glasače iz dijaspore dovesti u Crnu Goru: Napeta situacija uoči drugog kruga predsedničkih izbora! (FOTO)

01.04.2023

19:10

0

U prvom krugu predsedničkih izbora Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 28,9 odsto

Najavljeni čarter letovi koji će glasače iz dijaspore dovesti u Crnu Goru: Napeta situacija uoči drugog kruga predsedničkih izbora! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U ponoć je počela predizborna tišina u Crnoj Gori uoči drugog kruga predsedničkih izbora koji se održavaju sutra.

Kandidati Milo Đukanović i Jakov Milatović ukrstili su svoje stavove u tv duelu na javnom servisu. I jedan i drugi ubeđeni su u svoju pobedu, ali zadnji sud daće građani.

Ukoliko pobedi Đukanović, on će postati najdugovečniji "vladar" na Balkanu, a ukoliko se glasači odluče za mladog Jakova, biće to istorijski trenutak za Crnu Goru i svojevrsni odlazak njegovog protivnika u političku prošlost. Sudeći po atmosferi koja vlada u Podgorici predsednički izbori biće jako napeti.

Foto: RINA
 

- Sutra ćemo videti ko će koga nadmudriti. Sa jedne strane Jakov ima podršku drugih predsedničkih kandidata, nije to malo. Dok Milo priprema zaleđe iz dijaspore. Priča se da naši ljudi dolaze čarter letovima kako bi sutra iskoristili svoje biračko pravo. Nakon onih izbora 2021. godine, sutra je drugi presudni dan u istoriji Crne Gore, kaže za RINU Milo Radulović iz Podgorice.

Foto: RINA
 

U prvom krugu predsedničkih izbora Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 28,9 odsto.

Biračka mesta biće otvorena sutra od 7, a glasanje će trajati do 20 časova. Pravo glasa na sutrašnjim izborima ima 542.154 građana.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike