Smenjen direktor crnogorske policije: Vlada izglasala smenu, evo ko ga zamenjuje

30.03.2023

15:03

0

Autor: 24sedam

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, Vlada je odlučila da vršilac dužnosti direktora bude načelnik budvanske policije Nikola Terzić

Smenjen direktor crnogorske policije: Vlada izglasala smenu, evo ko ga zamenjuje
Vlada Crne Gore - Copyright Profimedia

Vlada Crne Gore na današnjoj sednici razrešila je direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog najnovijih hapšenja policijskih funkcionera koji se sumnjiče za poveznost sa kriminalnim grupama.

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, Vlada je odlučila je da vršilac dužnosti direktora bude načelnik budvanske policije Nikola Terzić.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na početku sednice Vlade predložio je da se tri tačke dodaju na dnevni red – razrešenje direktora Uprave policije i imenovanje v. d. direktora policije, ali i postavljanje štićene ličnosti, ali na zatvorenom delu sednice.

Adžić se zahvalio Brđaninu na saradnji, te kazao da su postojale informacije da su određene strukture unutar policije povezane sa kriminalnim grupama, ali da se nije znalo da je to u tolikoj razmeri.

Ukoliko imamo nepoverenje u partnera, onda je jasno da neke stvari moramo da menjamo. Verujem da moramo dobiti funkcionalnu Upravu policije – pojasnio je Adžić.

Abazović se zahvalio Brđaninu i poželeo sreću Nikoli Terziću koji je izabran za v. d. direktora Uprave policije. 

Premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova su u ponedeljak tražili ostavku Brđanina, ali je on to odbio da sam učini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike