Pošalji mi iznos dugovanja i zapali tefter: Gest humanosti tokom meseca ramazana - čovek otplatio dug mušterija koje su platile "na recku"

25.03.2023

19:17

0

Ovaj humani čovek, čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vera i nacija

Pošalji mi iznos dugovanja i zapali tefter: Gest humanosti tokom meseca ramazana - čovek otplatio dug mušterija koje su platile "na recku"
Spaljen tefter - Copyright Foto: Facebook/ Edo Murić

Počeo je mesec Ramazana koji za islamske vernike podrazumeva strogi verski post, ali i dane širenja ljubavi, solidarnosti i dobričinstvo. Koliko im je sveti mesec važan najbolje pokazuje i jedan nesvakidašnji primer humanosti iz Bara, kada je vlasniku marketa u naselju Dobra Voda stigla neobična poruka.

- Jedan naš čovek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na fejsbuku i pitao da mu pošaljem novčani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani "tefter". Rekao mi je da ne želi imena i prezimena, već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtevom, poslao sam mu iznos a novac je posle dva minuta uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio - kaže za RINU vlasnik marketa Cobra iz Bara Edo Murić.

Ovaj humani čovek čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vera i nacija koje su kupovale na recku u ovom marketu. Međutim, ovo nije prvi put da čini dobro delo jer se prve dve godine dogodila identična situacija kada je isti čovek tokom meseca Ramazana otplatio dug svojih bivših sugrađana.

- Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu verovali, bili su baš iznenađeni a zatim i jako sretni. Jer dosta njih teže živi, pa im je ovo dobro delo ovog donatora bilo od velikog značaj - dodaje Edo.

Ovo dobro i neobično delo sa oduševljenjem se prepričava među građanima Bara.

- Da njemu i njegovoj porodici dragi Allah podari sreću, zdravlje,nafaku i uveća imetak, poručio je za kraj Edo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike