Švedski poslanik spasao život bebi izvučenoj iz Morače: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač...

20.03.2023

21:42

0

Autor: M. Vu.

Adnan Dibrani, švedski poslanik koji je deo posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori, spasao je bebu

Švedski poslanik spasao život bebi izvučenoj iz Morače: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač...
Adnan Dibrani - Copyright Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Adnan Dibrani, švedski poslanik koji je deo posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori, spasao je bebu koja je izvučena iz hladne Morače.

Dibrani nije ni slutio da je će njegova poseta Crnoj Gori biti ipak nešto više od politike. Adnan je danas pomogao da se spasi život bebe, koju su, hrabri radnici Zelenila Aldin Ibrahimović, Almir Mujak i Demaj Špejtim izvukli iz hladne Morače.

Zahvaljujući hrabrosti, smirenosti ali i znanju koje ima kao roditelj troje maloletne dece, Adnan je bebi istisnuo vodu iz pluća i praktično je "oživeo".

U razgovoru za "Pobjedu", kaže da nije verovao da će uspeti, ali kada se to ipak desilo...

- Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam video da žena i dete plutaju rekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do reke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali hitnu pomoć. Potrčao sam ka njima i video da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama - ispričao je Adnan. 

Plašio se, kaže, da je kasno, ali nije odustao. 

- Uzeo sam bebu od njih i pokušao da uradim ono što znam, najbolje što mogu..Stisnuo sam bebu preko stomaka i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća. Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dečak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im bebu - rekao je Adnan. 

Profimedia
 

U tim trenucima, zaista sam mislio da je kasno, jer je beba već bila u vodi nekoliko minuta, rekao je Adnan.

- Nisam želeo da verujem da je istina...samo sam se nadao da će beba početi da diše. A kada sam čuo njegov plač, to mi je dalo dodatnu energiju da uspem u tome da ga spasim - zaključuje sagovornik Pobjede, koji kod svoje troje dece ide srećan jer je uspeo da pomogne jednom mladom životu.

- Zagrliću svoju decu, a u mislima se nadati da će beba uskoro zdrava ponovo biti sa svojim roditeljima - zaključio je švedski poslanik. 

Podsetimo, ženska osoba koja je sa bebom skočila u reku je preminula, a dečak star dva meseca je trenutno u stabilnom stanju na Odeljenju intezivne nege Instituta za bolesti dece.

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike