Bečić: Nikad ne bih pobegao sa mesta gradonačelnika Podgorice kao što je pobegao Jakov Milatović i tako izneverio građane

12.03.2023

18:00

0

Govoreći o Demokratskom frontu i Andriji Mandiću, Bečić je rekao da "pozdravlja pomirenja i zajedništva", kao i da "samo Crna Gora svih nas može biti dobitna priča"

Bečić: Nikad ne bih pobegao sa mesta gradonačelnika Podgorice kao što je pobegao Jakov Milatović i tako izneverio građane
Jakov Milatović i Aleksa Bečić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Predsednički kanditat Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić gostovao je sinoć u emisiji Slobodna zona sa Draženom Živkovićem gde je predstavio svoj predizborni program.

Govoreći o Demokratskom frontu i Andriji Mandiću, Bečić je rekao da "pozdravlja pomirenja i zajedništva", kao i da "samo Crna Gora svih nas može biti dobitna priča".

Građani će na kraju suditi na izborima, tvrdi Bečić i dodaje da se on od početka bori za taj koncept pomirenja i zajedništva u Crnoj Gori.

- Mislim da samo Crna Gora svih nas može biti dobitna priča, a da je Crna Gora podela loša. Drago mi je da primećujem promene i progres i da se prihvata politika Demokrata. Ovih dana se pošalimo u Parlamentu kada se sretnem sa kolegama da je politika pobeda, a ne podela nešto što se ne može vezati samo za nas već i za druge kandidate. Malo mi je žao što i ranije nije došlo do toga - rekao je Bečić.

Iluzorno je igrati na terenu kapa, govori Bečić aludirajući na Đukanovića, jer je promenio svaku.

- Potrebno je igrati na terenu ekonomije, vladavine prava… To nas sve ujedinjuje i daje zamajac da gradimo Crnu Goru kao jaku priču. Drago mi je da se prihvata i razume politika koju sam zastupao, iako je kritikovana. Smatram da je to sopstvena satisfakcija i pobeda naše politike i pobeda Crne Gore. Građani će svakako presuditi i dati sud - jasan je Bečić.

"Nikad ne bih uradio to što je uradio Jakov Milatović, obećao je građanima Podgorice da će ih voditi pa doneo drugu političku odluku“

Na pitanje hoće li kandidatura Jakova Milatovića za predsednika uzdrmati formiranje vlasti u Podgorici, Bečić kaže da on ne bi ulazio u nadležnosti lokalnog podgoričkog odbora.

- Mi vodimo računa o nadležnostima i autonomija lokalnih odbora. Nigde se nisam umešao niti vodio pregovaračke procese. Naši ljudi će kad bude došao momenat nastaviti pregovarački proces koji je zastao u jednom trenutku. Značajan deo elemenata nije usaglašen. Svakako, naš pregovarački tim će i dalje voditi taj proces - rekao je Bečić.

Dodaje da on nikada ne bi to uradio niti bi doneo ovakvu političku odluku.

"Milatović pričao pre mesec dana da sam častan čovek, kako sad priča da gubim od Đukanovića u drugom krugu?"

- To je njegovo pravo, ne želim da kritikujem samo kažem da ja ne bih to uradio. On je izašao, obećao građanima, dobio njihove glasove, čak i tvitovao da je dao reč da će predvoditi Podgoricu jer su mu dali najveće poverenje, i nakon toga, donosi drugačiju političku odluku i bira da se kandiduje za predsendika Crne Gore. Ja lično to ne bih uradio - kazao je Bečić.

Nikom ne spori pravo da to uradi, kaže Bečić i dodaje da vidi retoriku Milatovića koji tvrdi da samo on pobeđuje u drugom krugu, iako zna da to nije tačno.

- Nije dobro da tradicija neke kampanje bude iznošenje netačnih informacija. To nije dobro za odnose niti političke procese. Uvaženi kolega Milatović je samo pre mesec dana, kada je Milojko Spajić bio kandidat Evrope sad, rekao da sam ja stručan, pošten čovek i da bih bio adekvatan kandidat za predsednika. Kako sada saopštavate javno da bi taj izgubio u drugom krugu predsendičkih izbora - pita se Bečić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike