Dečija igra se završila tragično: Dečaci zapalili cisternu, a devojčica preminula od strujnog udara kod železničke stanice

26.02.2023

13:30

0

Dečija igra se završila tragično: Dečaci zapalili cisternu, a devojčica preminula od strujnog udara kod železničke stanice
Ilustracija - Copyright 24sedam/Maja Kostić

 Jedna 14-godišnja devojčica poginula je u Skoplju na vagonu od strujnog udara, saopštilo je danas skopsko tužilaštvo.

Kako se navodi u saopštenju, prve informacije ukazuju da se nesreća dogodila kada se ta devojčica sa još dvoje dece igrala oko parkiranih vagona i u jednom trenutku se popela na jedan i dodirnula visokonaponske žice.

Tužilac je izdao nalog za obdukciju tela preminule devojčice, a sa dvojicom maloletnika koji su bili svedoci događaja je obavljen razgovor, mesto je fotografisano i utvrđuju se sve okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja.

Skopska polcija je saopštila da je sinoć u 21.05 prijavljeno da su u naselju Ilinden kod železničke stanice maloletnici zapalili cisternu sa gorivom i da je jedno dete mrtvo.

Ta devojčica je, kako je saopštila polcija, preminula na licu mesta, a njenu smrt je konstatovao lekar Hitne medicinske pomoći.

Uviđaj je izvršila ekipa Sektora unutrašnjih poslova Skoplje, a po nalogu javnog tužioca telo preminule maloletne devojke je predato Institutu za sudsku medicinu na obdukciju.

Nažalost, ovakvi slučajevi gde deca stradaju preskačući vagone ili pentrajuči se po njima nisu retkost ni u Srbiji.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike