Tragedija u Novom Sadu: Strujni udar ubio kamiondžiju na pruzi

16.12.2022

12:28

0

O nesreći su obavešteni Hitna pomoć, MUP i istražni sudija

Tragedija u Novom Sadu: Strujni udar ubio kamiondžiju na pruzi
Ilustracija - Copyright Profimedia

U železničkoj stanici Novi Sad, danas, u 9.20 sati, poginuo je vozač kamiona od posledica strujnog udara.

"Infrastukuture železnica Srbije" navode da je vozač je nastradao od strujnog udara iz kontaktne mreže, prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji deonice pruge Novi Sad – Rasputnica Sajlovo.

- Vozač kamiona firme koja je bila angažovana za izvođenje radova na ovom projektu parkirao je svoje vozilo blizu prvog koloseka i podigao sanduk kamiona, kako bi izvršio istovar. Na žalost, sanduk kamiona ušao je u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge, što je izazvalo strujni udar. Vozač kamiona preminuo je na licu mesta - navedeno je u saopštenju.

Pixabay/pixel2013
 

O nesreći su obavešteni Hitna pomoć, MUP i istražni sudija.

Zbog ove tragedije na delu pruge Novi Sad - Petrovaradin i u železničkoj stanici Novi Sad isključen je napon u kontaktnoj mreži, dok se na mestu nesreće ne završi uviđaj.

- Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad, trenutno se odvija između Beograd Centra i Petrovaradina - navedeno je u saoštenju.

Iz Železnica upozoravaju da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti i da strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova.

- U takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se tragično završava - objašnjava se u saopštenju.

Upozoravaju da je svako nepažljivo i nepropisno kretanje u blizini kontaktne mreže opasno po život. "Infrastruktura železnice Srbije" izražava saučešće porodici nastradalog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike