Nova afera u Crnoj Gori: Damjanović tvrdi da je Spajić fiktivno na račun Centralne banke preneo 3,5 miliona evra!

24.02.2023

15:44

0

Autor: M.M.

Ministar Damjanović, rekao je da informacijom koju su pripremili zahtevaju da se preispita celi proces zakonitosti emisije obveznica sa praćenjem toka novca

Nova afera u Crnoj Gori: Damjanović tvrdi da je Spajić fiktivno na račun Centralne banke preneo 3,5 miliona evra!
Copyright Twitter_Milojko Spajić @MickeySpajic

U Crnoj Gori na pomolu je nova afera u kojoj je glavni akter lider Pokreta Evropa Sad Milojko Spajić, koga je zbog poteza dok je bio ministar finansija i socijalnog staranja, optužio aktuelni ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je na današnjoj sednici Vlade kazao da je Spajić fiktivno na račun Centralne banke preneo 3,51 milion eura!

Ministar Damjanović, rekao je da informacijom koju su pripremili zahtevaju da se preispita celi proces zakonitosti emisije obveznica sa praćenjem toka novca, uz pokušaj da se sazna kome je odobren diskont od 3,51 miliona evra koji otvara mogućnost zloupotrebe.

Twitter_Milojko Spajić @MickeySpajic
 

- Nekadašnji ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, doneo je rešenje od 23. decembra 2020. godine koje je fiktivno spovedeno kroz Državni trezor sa nalogom da se sredstva u sistemu trezora na 16. decembar 2020. evidentiraju kao priliv sredstava po osnovu emisije od 4,93 miliona (pripadajuća sredstva po osnovu emisije), da se evidentira odliv sredstava od 3,5 miliona (iznos diskonta za emisiju obveznica), odliv sredstava od 1,35 miliona (bankarska naknada) i odliv sredstava od 113,59 hiljada (troškovi vezani za ugovaranje) - kazao je Damjanović.

Na zahtev Damjanovića, Vlada je danas usvojila informaciju prema kojoj će proslediti Tužilaštvu dokumentaciju u vezi emisije državnih obveznica iz 2020. godine kako bi se ispitao celi proces zakonitosti i mogućnost zloupotrebe i nezakonitog bogaćenja trećih lica korišćenjem javnih finansija radi sticanja nezakonite dobiti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike