"Igraj za braću": U Rusiji održan humanitarni turnir za obnovu hrama u Foči (FOTO)

20.02.2023

16:27

0

Autor: Milan Ivanić

Jedan od organizatora turnira, Andrej Leonov, za 24sedam kaže da ovo nije prva humanitarna akcija koju su on i prijatelji iz volonterske organizacije “Serbian Tifo” zajednički organizovali

"Igraj za braću": U Rusiji održan humanitarni turnir za obnovu hrama u Foči (FOTO)
Humanitarni turnir "Igraj za braću" - Copyright 24sedam

Humanitarni turnir “Igraj za braću”, posvećen 31. Godišnjici formiranja Republike Srpske, održan je u Moskvi 18. februara.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe. Ekipu “Srbija” su činili Srbi koji žive u Moskvi, Rusko-srpski fudbalski klub Iz principa, ekipa studenata PSTGU “Aksios” i ekipa iz grada Tvera.

U fer-plej borbi, prvo mesto pripalo je ekipi “Srbija”, drugo mesto zauzeli su Tverićani, a treće mesto zauzeli su debitanti naših turnira - ekipa „Aksios“.

24sedam
 

Jedan od organizatora turnira, Andrej Leonov, za 24sedam kaže da ovo nije prva humanitarna akcija koju su on i prijatelji iz volonterske organizacije “Serbian Tifo” zajednički organizovali.

- Glavna karakteristika naših turnira je njihova humanitarna komponenta. Okupljamo se i pokušavamo da pomognemo u određenoj stvari. Neposredno pre turnira, vidjeli smo molbu za pomoć grada Foče, gde meštani sami prikupljaju sredstva za obnovu svog hrama, posvećenog Svetom Nikolaju Čudotvorcu. Kao rezultat turnira prikupljena su novčana sredstva koje će naš volonter lično preneti u Fočinski hram - rekao je Leonov.

On je dodao da zajedno sa svojim prijateljima već nekoliko godina organizuje humanitarne turnire.

24sedam
 

- Na ideju o održavanju fudbalskog turnira došli smo kada smo iza sebe već imali tri godine volonterskog rada. Pošto smo zaključili da se retko okupljamo, pre nekoliko godina organizovali smo, na Vidovdan, prvi fudbalski turnir. Ovakve manifestacije su odlična prilika da se na jednom mestu okupi veliki broj istomišljenika. Siguran sam da je druženje na prvom mestu i da momci dolaze zbog atmosfere i komunikacije, a da osvajanje medalja odlazi u drugi plan - kaže humanitarac.

Leonov dodaje da je prvenstveni cilj svega - pomoć bratskom srpskom narodu.

- Do sada smo uspeli da održimo dva nekoliko humanitarnih turnira. Zaista se nadam da ćemo, uz našu inicijativu “Igraj za braću”, češće da se sastajemo sa srbofilima u različitim gradovima Rusije. Svaki turnir ima i dobrotvorni cilj. Prikupljamo i doniramo novac za pomoć bratskom srpskom narodu - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike