Hrvati optuženi za trgovinu ljudima u Zambiji pušteni na slobodu? Prekinuto suđenje, a oni poslati na imigracioni pregled!

06.02.2023

13:01

0

Autor: 24sedam

Još uvek se čeka zvanična potvrda ove informacije

Hrvati optuženi za trgovinu ljudima u Zambiji pušteni na slobodu? Prekinuto suđenje, a oni poslati na imigracioni pregled!
Hrvati bili u pritvoru dva meseca - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Salim Dawood

Zambijski medij Mwebantu preneo je vest da osmoro Hrvata koji su osumnjičeni za trgovinu decom, izlazi na slobodu.

Kako javlja spomenuti portal, Zambija je podnela zahtev da se predmet obustavi, prenosi Index.

Podsetimo, 7. decembra 2022. godine osam hrvatskih državljana uhapšeno je u Zambiji zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima, a jedan od uhapšenih je i gitarista popularnog benda "Hladno pivo".

Foto: Tanjug/AP Photo/Salim Dawood
 

Hapšenje usledilo nakon dojave koju su dobili i da dokumenti o usvajanju, a koje su izdale vlasti Konga, izgledaju kao falsifikati.

U ponedeljak su osumnjičeni pojavili na sudu u Ndoli, na novom ročištu u suđenju, međutim, prema pisanju medija, sud je odbacio optužbe i oni oslobođeni. Još uvek se čeka zvanična potvrda ove informacije.

Zambijski Sun FM javlja da je glavni sudija Ndola Dominic Makaliča obustavio slučaj protiv osam hrvatskih državljana koji su bili optuženi za pokušaj trgovine decom. Hrvati su trenutno na imigracionom pregledu, prenosi Dnevnik.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike