Uhapšen gitarista "Hladnog piva" i još sedam Hrvata: Sumnja se na trgovinu ljudima

24.12.2022

08:50

0

Autor: 24sedam

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova reklo je kako se sprovodi istraga i da Hrvati ni za šta još nisu optuženi

Uhapšen gitarista "Hladnog piva" i još sedam Hrvata: Sumnja se na trgovinu ljudima
hp web (21) - Copyright Promo/Mialan Savić

Zambijska policija uhapsila je 7. decembra četiri para iz Hrvatske zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, osam Hrvata, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, još uvek su u pritvoru.

Uhapšeni su D.M. (44) i njegova supruga N.M (45), gitarista "Hladnog piva" Z.S. i njegova supruga A.I.M., zaposlenica Ustavnog suda, veterinar L.P. sa suprugom i aktivista za ljudska prava N.K. i njegova supruga.

Zambijski mediji naveli su da je hapšenje usledilo nakon dojave koju su dobili i da dokumenti o usvajanju, a koje su izdale vlasti Konga, izgledaju kao falsifikati.

Presreli su ih zajedno s decom, jedno je staro godinu i tri meseca, a ostalo troje imaju po tri godine. Hrvati su pritvoreni odvojeno u nekoliko policijskih stanica, dok su deca predata ustanovama za socijalnu zaštitu.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova reklo je kako se sprovodi istraga i da Hrvati ni za šta još nisu optuženi.

Prijatelji uhapšenog gitariste nezvanično su rekli kako su Z.S. i supruga planirali da usvoje dete iz Afrike, pa su pre nekoliko nedelja otišli po njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike