Preminula majka najveće bebe rođene u Hrvatskoj: "Ivani je srce stalo, nije se probudila"

17.01.2023

22:30

0

Autor: M. Vu.

Sa srčanim problemima borila se godinama i uredno išla na kontrole

Preminula majka najveće bebe rođene u Hrvatskoj: "Ivani je srce stalo, nije se probudila"
Ivana Tobijaš sa suprugom - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ivana Tobijaš

Ivana Tobijaš, koja je javnosti postala poznata kada je 14. juna 2010. godine u pakračkoj bolnici rodila najveću bebu u Hrvatskoj, preminula je iznenada u 42. godini. Iza sebe je ostavila supruga i tri sina.

Sa srčanim problemima borila se godinama i uredno išla na kontrole. Pazila je na sebe i na zdravlje najviše zbog sinova koje je beskrajno volela i silno se trudila oko njih te supruga Željka, s kojim je bila u srećnom braku, prenosi 24sata.hr.

- Očekivala sam da ću roditi veću bebu, nedelju dana pre porođaja bio je težak pet kilograma, ali baš tako veliku, to nisam mogla ni sanjati. Od prvog dana nosio je odeću za tromesečne bebe. Pripremili smo pelene, ali su mu bile male, morali smo da kupimo veće - prisetila se nedavno mama Ivana.

Pixabay
 

Sa svojom malom skladnom porodicom dočekala je i 2023. godinu, od nje očekivala puno te se veselila životu i mnoštvu planova koje je imala. Samo tri dana kasnije zauvek je zaspala i iza sebe ostavila veliku prazninu.


Njena smrt duboko je uzdrmala sinove i supruga koji sad mora sam da se brine o njima. Kao svaka hrvatska porodica, i oni su imali kredite, koji su sad ozbiljno narušili njihovu finansijsku situaciju. Željko mora da zatvori račun preminule supruge, na koju je bio kredit i koji je podigla pre godinu dana.

- Nikad nisu tražili pomoć, radili su i imali dovoljno za normalan i pristojan život. Moj šurka sad od svoje plate ne može da podmiri taj kredit jer mora da vodi računa o maloletnim sinovima. Evo, baš smo 22. januara pokrenuli humanitarni rukometni turnir kako bismo skupili neki novac da mu olakšamo situaciju i da pregrmi ovo teško razdoblje - rekla je rođaka Katarina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike