U stravičnom lančanom sudaru u Hrvatskoj učestvovala 22 vozila: Ukupno devet saobraćajnih nesreća na auto-putu!

15.01.2023

16:20

0

Jedna osoba je stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba povređeno

U stravičnom lančanom sudaru u Hrvatskoj učestvovala 22 vozila: Ukupno devet saobraćajnih nesreća na auto-putu!
Hrvatska policija - Copyright Printscreen / Youtube / AlJazeera

Policija u Hrvatskoj izdala je danas saopštenje o seriji saobraćajnih nesreća koje su se juče popodne dogodile na auto - putu A3 kod Nove Gradiške.

Ukupno se dogodilo devet udesa, od kojih dve saobraćajne nesreće sa povređenim osobama, i sedam saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

Učestvovalo je 22 vozila, od kojih je sedam teretnih, 14 ličnih automobila i jedan autobus sa 14 putnika. Nijedan putnik u autobusu nije povređen.

Jedna osoba je stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba povređeno (od toga dve osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.

Saobraćaj je tokom trajanja uviđaja bio zatvoren na deonici auto - puta A3 između čvora Okučani i Nove Gradiške u smeru Lipovca, pa pušten jutros u 7:25.

Kazne za vozače

- U periodu od 18:18 do 18:30 dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, zbog nedržanja potrebnog odstojanja prilikom kretanja iza drugog vozila i  neprilagođene brzine, zbog čega je došlo do sudara vozila - piše policija

Policijski službenici su u vezi spomenutih saobraćajnih nesreća vozačima starosti i od 46, 55, 41, 41, 58 i 37 izdali prekršajne naloge, odnosno naplatili novčane kazne zbog počinjenih prekršaja.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 18.26 sati, a u kojoj su učestvovala 4 vozila (1 teretni automobil i 3 lična automobila), dve osobe starosti od 37 su lakše povređene i zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški.

Policija je 58-godišnjaku i 73-godišnjakinji izdala prekršajne naloge.

profimedia
 

 

Muškarac poginuo u sudaru pet vozila i kamiona

- Dalje, u vezi saobraćajne nesreće koja se dogodila u 18.34 časova, četiri vozača u dobi od 49, 56, 41 i 40, koji su se kretali jedan iza drugoga, te nisu prilagodili brzine kretanja svojih vozila, odnosno držali potreban razmak kada se kreću iza drugog vozila, usled čega je došlo do sudara 5 vozila (2 teretna automobila i 3 osobna automobila), kao i udara u teretni automobil (RH r.o.), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 41-godišnjak -  piše policija.

U ovoj saobraćajnoj nesreći državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao. Teško su povređene dve osobe, dok je lakše povređeno sedam.

Vozač automobila iz Srbije

- Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, koji je upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih i registracijskih oznaka i dvojicom vozača ličnih automobila (SRB nacionalnih oznaka) u dobi od 56 i 41, a nakon čega će biti podnesena odgovarajuće prijave nadležnom državnom tužilaštvu - piše u saopštenju.

U 18.45 sati, dogodila se još jedna saobraćajna nesreća, usled koje je 41-godišnjak upravljajući ličnim automobilom (BiH registracijskih oznaka) udario u lični automobil slavonsko-brodskih registracijskih tablica kojim je upravljao 38-godišnjak koji je potom udario u teretni automobil (BG) koji je bio zaustavljen i oštećen u saobraćajnoj nesreći. Nijedan vozač nije se držao propisanog odstojanja.

 Nije bilo povređenih osoba, a vozači su prekršajno sankcionisani.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike