Oglasio se advokat Milana Matkovića koji je zašio sebi usta u zatvoru: "Veoma sam zabrinut za njega"

13.01.2023

16:24

0

Milan Matković je uhapšen u julu u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina

Oglasio se advokat Milana Matkovića koji je zašio sebi usta u zatvoru: "Veoma sam zabrinut za njega"
Zatvor/Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Milan Matković koji je uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog trgovine narkoticima, a koji se trenutno nalazi u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupio je sa još nekoliko članova svoje ekipe u štrajk glađu, a upravnik zatvora Siniša Perković potvrdio je da Matković zašio sebi usta.

Matkovićev advokat Goran Karadarević potvrdio je za Telegraf da je njegov klijent stupio u štrajk, a potom sebi zašio usta:

- Juče me je Milan Matkovic kontaktirao kao njegovog branioca i rekao mi je da će stupiti u štrajk glađu. Da nema izbora zbog kontinuiranih pritisaka na objektivnost istrage koju tužilaštvo BiH sprovodi prema njemu. Veoma sam zabrinut za njega i u najskorije vreme ću ga posetiti. Mogu da potvrdim da su u ovom predmetu prisutni pritisci da se okrivljeni zadrze u pritvoru bez osnova. Nedopustivo je da spisi predmeta i navodi o onome za šta se terete okrivljeni u ovom postupku dospevaju do medija cime se podgreva atmosfera i neosnovano podize ozbiljnost ovog postupka i to bez jasnih i konkretnih dokaza - rekao je.

Milan Matković je uhapšen u julu u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim delima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije i u prekookeanskim zemljama.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupak u više država.

U avgustu je u sklopu iste akcije uhapšen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno delovanje i iskorišćavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih dela.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se uhapšenih pet osoba dovodi u vezu sa više krivičnih dela koja se procesuiraju u okviru predmeta “Milan Matković i drugi“, zbog umešanosti u organizovani kriminal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike