Sramno i tužno: Dečak sa Daunovim sindromom sam sedi u holu dok druga deca učestvuju na priredbi (VIDEO)

22.12.2022

07:59

0

Iz vrtića se nisu oglašavali povodom ovog slučaja

Sramno i tužno: Dečak sa Daunovim sindromom sam sedi u holu dok druga deca učestvuju na priredbi (VIDEO)
Copyright printscreen/instagram/draganamandic

Na internetu se pojavio snimak iz Širokog Brijega na kojem se vidi kako dečak s Daunovim sindromom sedi u holu vrtića "Trnoružica", dok se u pozadini čuju ostala deca koja učestvuju na božićnoj priredbi.

 

 

- Dok su druga deca na bini i pevaju, Jakov je na klupi, pleše i čeka da se sve završi. Znači da se radilo sa njim. Kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut sa nje? Kad sam pitala direktorku zašto Jakov nije učestvovao, rekla je: "Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 drugih vrtića, idite slobodno!" Mi idemo, naravno, ali nećemo ćutati i staviti sve pod tepih, to ne zaslužuje niko, a najmanje dete od pet godina - napisala je mama malenog Jakova uz tužan snimak.

Majka je u objavi na storiju na Instagramu navela i da je dete bilo u patofnama, dok su sva druga deca nosila čizmice, što znači da nije ni planirano da Jakov izađe na pozornicu. 

printscreen/instagram/draganamandic
 

 

Takođe je navela da joj je u vrtiću rečeno da Jakov nije želeo da nastupa, ali postoji snimak gde se vidi da dečak izlazi na binu puzeći.

Pojavio se i video na kojem se vidi kako radnica vrtića vuče dečaka s pozornice.

Na potresan snimak reagovala je i Širokobriježanka koja ima devojčicu sa Daunovim sindromom, a njenu objavu su podelile stotine ljudi.

 

 

Iz pomenutog vrtića se nisu oglašavali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike