Pedofil iz Belotića osuđen na maksimalnu kaznu zatvora negira krivicu i angažovao advokata: "Nije lako što su opet otvorene stare rane"

16.12.2022

21:05

0

"Zar posle svega što je dokazano treba da strahujemo da će manijak izaći iz zatvora ili dobiti manju kaznu", pita otac deteta

Pedofil iz Belotića osuđen na maksimalnu kaznu zatvora negira krivicu i angažovao advokata: "Nije lako što su opet otvorene stare rane"
Osuđenik Aleksandar Isaković - Copyright Printscreen/Facebook

Pedofil Aleksandar Isaković (38) poznat pod nadimkom Mačak, koji je zbog obljube dvanaestogodišnje devojčice iz Belotića pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu u trajanju od 12 godina, iz zatvorske ćelije negira da je počinio ovo krivično delo i svoju krivicu.

On je angažovao advokata koji je 14. novembra Vrhovnom kasacionom sudu podneo zahtev za zaštitu zakonitosti zbog povrede Krivičnog zakonika.

- Povodom ovog zahteva zatraženi su spisi predmeta iz Višeg suda u Šapcu, koji su dostavljeni i predmet je u radu - potvrdili su iz Vrhovnog kasacionog suda.

On je, podsetimo, u postupku pred Viši sudom u Šapcu 3. juna prvostepeno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zato što je u junu prošle godine napastvovao dvanaestogodišnju ćerku kamenoresca Ć. V. kod kojeg je bio zaposlen. Presudu je 13. oktobra ove godine potvrdio Apelacioni sud u Novom Sadu.

Aleksandar I. je devojčicu izveo napolje iz svečane sale u kojoj se veselio u društvu njenih roditelja i napastvovao je u dvorištu napuštene kuće preko puta. Vratio se u salu, a kada su otac i majka nešto kasnije saznali šta se dogodilo pobegao je na sporedni izlaz napolje i tokom noći se skrivao od policije. Uhapšen je nekoliko sati kasnije u svojoj kući.

Porodica devojčice od ovog monstruoznog događaja preživljava pakao, a ona se zbog trauma i narušenog zdravlja leči zbog srčanih problema, poremećaja hormona, pritiska i redovno ide na terapije kod psihijatra.

- Zar posle svega što je dokazano treba da strahujemo da će manijak možda izaći iz zatvora ili dobiti manju kaznu? Zar je moguće da nema nimalo stida ni srama pa sada tvrdi da ništa nije uradio i tako pljuje po državi, pravdi i svim institucijama koje se bore protiv svakog nasilja i takvih kakav je on - sa nevericom i ogorčenjem se pita otac devojčice.

Majka devojčice je dodala da su verovali tužilaštvu i sudu u Šapcu i istakla kako je podrška pravosuđa u zaštiti nevine dece od pedofila i manijaka značajna ne samo zbog slučaja njihove ćerke.

Profimedia
Zlostavljana devojčica / Ilustracija

 

- Nije lako što su ponovo posle kratkog vremena otvorene stare rane, ali preživećemo i ovo. Država je propisala kazne, a verujemo da će Vrhovni kasacioni sud ostati dosledan da zašti svako dete od pedofila i siledžija - rekla je majka Ć. S.

Ona priznaje da se nadala da će pedofil koji je obljubio njenu ćerku da bude osuđen na maksimalnu kaznu predviđenu zakonikom, ali i da je strahovala da će dobiti manju kaznu i da će brzo da izađe na slobodu.

- Mi smo zadovoljni postupanjem tužilaštva koje je tražilo maksimalnu kaznu i suda koji je tako odlučio. Podrška pravosuđa nama dosta znači, ne samo što je pravda zadovoljena, već što i druge porodice koje su bile u našoj situaciji mogu da očekuju da nasilnici dobiju zasluženu kaznu - kaže majka i dodaje da nijednom roditelju i detetu ne bi poželela da doživi agoniju kakvu oni žive poslednjih godinu dana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike