Interpol raspisao crvenu poternicu za Sakibom Mahmuljinom: Za ratnim zločincem tragaju čak 194 zemlje

29.11.2022

19:06

0

Sud BiH juče je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za Mahmuljinom

Interpol raspisao crvenu poternicu za Sakibom Mahmuljinom: Za ratnim zločincem tragaju čak 194 zemlje
Sakib Mahmuljin - Copyright Ilustracija/Wikipedia/Printscreen/Youtube/MTV IGMAN

Interpol je raspisao danas crvenu poternicu za osuđenim ratnim zločincem Sakibom Mahmuljinom, prenosi Srna pozivajući se na neimenovane izvore bliske Direkciji za koordinaciju policijskih tela BiH.


Poternica je raspisana nakon što je Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH dobila naredbu Suda BiH da za Mahmuljinom bude raspisana međunarodna poternica, koja je uneta u sistem i koja je dostupna svim zemljama članicama Interpola.
Printscreen/Youtube
 

Za Mahmuljinom, prema bazi Interpola, tragaju 194 zemlje. Sud BiH juče je izdao naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za Mahmuljinom, koji je u aprilu osuđen na osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Nakon što mu je izrečena pravosnažna presuda, sud nije odredio i kaznene mere, te je on pobegao u Tursku. On je 23. novembra trebalo da se javi Sudu BiH kako bi preuzeo papire za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Za zločine koje je počinio odred "El Mudžahidin" sudilo se i nekadašnjem glavnom komandantu Armije BiH Rasimu Deliću u Haškom tribunalu, ali je on oslobođen optužbi, jer Pretresno veće nije moglo zaključiti van razumne sumnje da je Delić imao razloga da zna da će ti zločini biti počinjeni ili da su već počinjeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike